Igazgatót keresnek a veszprémi színház élére

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Veszprémi Petőfi Színház igazgatói munkakörének ellátására. A kiírás szerint a munkaviszony létesítésekor 3 hónap próbaidő kerül kikötésre.

A vezetői munkakör betöltésének feltételei a büntetlen előélet, cselekvőképesség, szakirányú felsőfokú végzettség, legalább 5 éves szakmai gyakorlat: valamely előadó-mővészeti szervezetnél, a szervezet alaptevékenységének megfelelő és ahhoz közvetlenül kapcsolódó munkakörben; munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony esetén pedig az ilyen feladatkörben eltöltött idő egészségügyi alkalmasság vagyonnyilatkozat-tételi eljárás lefolytatása.

 

Petofi Szinhaz

 

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent az idegen nyelvek ismerete.

 

A hatályos Fenntartói megállapodásban foglaltak szerint a Veszprémi Petőfi Színház vállalja, hogy az Emtv. rendelkezésének megfelelően folyamatosan biztosítja a „kiemelt” minősítésű besorolás megőrzését.

 

Ennek érdekében:

 

Tevékenysége során megfelel a legmagasabb szakmai minőségi követelményeknek, gondoskodik a Színház társulatához tartozó művészek szakmai fejlődéséről. Folyamatosan biztosítja a társulat fejlődéséhez szükséges szakmai műhelymunka feltételeit, művészeti koncepciójában, évadtervében, szereposztási gyakorlatában a társulati mőködéshez, a mővészek fejlődéséhez szükséges követelményeket érvényre juttatja.

 

Társulatépítési koncepciójában hangsúlyosan érvényesíti a fiatal, pályakezdő mővészek pályára lépésével és szakmai fejlődésével kapcsolatos ágazati érdekeket. Repertoárja kialakítása során is megkülönböztetett figyelmet fordít a társulatépítő műhelymunkára, a társulat tagjainak motiválására, művészi fejlődésére.

 

A minőségi szakmai munkához elengedhetetlen műszaki hátteret saját műszaki kiszolgáló személyzettel biztosítja, mely személyzet alkalmas a színházi produkciók önálló lebonyolítására.

 

A Színház évadonként legalább 5 bemutatót tart a nagyszínpadon és 2 bemutatót a Játékszínben. Évadonként legalább 170 előadást tart a nagyszínpadon és 60 előadást a Játékszínben, melynek megvalósítása során legalább 75.000 fős fizető nézőszámot ér el a két játszóhelyén. Ezen előadásokból saját előadásainak aránya 80 %, az ezen felül megvalósított előadások a saját technikai eszközeinek és élő zenekarának, valamint művészeti szakmai személyzetének közreműködésével megvalósított vendég társulatok előadásai.

 

Repertoárja kialakítása során kiemelten kezeli a kortárs és klasszikus magyar szerzők műveinek rendszeres bemutatását, évadonként legalább egy magyar drámát műsorra tűz. Kiemelt figyelmet fordít a magyar színházi hagyományok bemutatására, ápolására. Kiemelt figyelmet fordít a gyermek- és ifjúsági korosztály színház- és művészetszerető és értő fiatalokká nevelésére, a hagyományos magyar színházművészet értékeinek és eredményeinek bemutatására, megismertetésére. Évadonként legalább 2 különböző korosztálynak szóló gyermek és ifjúsági bemutatót tart.

 

Együttműködik és folyamatos szakmai kapcsolatot tart fenn a határon túli magyar előadóművészeti szervezetekkel. Évadonként legalább 10 alkalommal állandó játszóhelyén kívül, belföldön elsősorban a kulturális szolgáltatásokkal kevésbé ellátott régiókban, illetve külföldön a Kárpát-medence magyarlakta területein hoz létre előadásokat.

 

Évadonként legalább 1 sajátos karakterű, hazai/nemzetközi fesztiválon részt vesz. 

 

 

Forrás: kormany.hu

 

süti beállítások módosítása