Hétfőtől válthatók bérletek a szegedi színház következő évadára

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház 132. évadára - közölte Gyüdi Sándor főigazgató pénteken.

A színház különböző konstrukciókban összesen tizenhat féle bérletet kínál a közönségnek, köztük tematikus zenés-, gyerek-, diákbérletet, illetve premierekre, hétvégi vagy hétköznapi előadásokra szóló belépőket - mondta a direktor az évadról tartott sajtótájékoztatón.
    

Hozzátette, hogy a kínálatot háromféle „szabadbérlet” is színesíti, ezeknél a néző az előadások napját és típusát is szabadon választhatja meg.
    

A bérlet- és jegyárak az előző évadhoz képest nem változnak.
   

szegedinemzeti

Fotó: szegedtimelapse.hu

 

A teátrum a hagyományokhoz híven megajándékozza az első háromszáz bérletvásárlót, akiket meghívnak a szeptember 5-i Nyitány gálára, melyen az évadelőzetes keretében bemutatkoznak a társulat új tagjai és a jelentősebb feladatot kapó színészek.
    

Gyüdi Sándor elmondta: a bérletesek között igen magas a széküket évről-évre megújítók aránya - idén erre szeptember 13-ig nyílik lehetőség. Sokan akár évtizedek óta is ugyanarról a helyről, baráti társaságban nézik az előadásokat.
    

A színház 14 premierrel várja a közönséget. Az évad szeptember 26-án a Kisszínházban Pozsgai Zsolt A vasgróf című történelmi játékának ősbemutatójával kezdődik. A Nagyszínházban az első premier Verdi Macbeth című operája lesz október 3-án. A nézők a mű eredeti, 1847-es verzióját láthatják majd magyarországi bemutatóként.
    

Megújul az 1998-ban alapított szegedi színházi elismerés, a Dömötör-díj. A közönségszavazás a korábbi évekkel ellentétben nem az utolsó premier után indul, a nézők ezentúl minden előadást követően kiválaszthatják a produkció általuk legjobbnak tartott alkotóját: színészt, rendezőt vagy tervezőt.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása