Lezárult a 7. Ördögkatlan Fesztivál

A változékony idő ellenére 40-45 ezer látogatóval zárt a 7. Ördögkatlan összművészeti fesztivál.

katlan

Fotó: Sóki Tamás, MTI

 

A tervezett több mint 400 programból (színházi előadások, koncertek, beszélgetések, filmvetítések, családi programok, kiállítások) 1 híján mind megvalósult. A két beremendi nagykoncertet – Beethoven IX. szimfóniáját, valamint Lajkó Félix és a Dohnányi Szimfonikus Zenekar koncertjét – közel 10 ezren hallgatták a Megbékélés Kápolna előtti réten, a csillagos ég alatt.

 

 

Óriási érdeklődés kísérte a színházi előadásokat, többek között a díszvendégként részt vevő Katona József Színház társulatának fellépéseit (5 nap alatt 9 előadást tartottak); a fesztivál ideje alatt a közel 80 színházi előadásnak körül-belül 5-6 ezer látogatója volt.

 

Az augusztus 7-én, Cseh Tamás halálának 5. évfordulóján tartott megemlékezésen a mostoha időjárás ellenére több százan vettek részt, az égbe repülő sokezer lufi mintha elvitte volna magával a felhőket: az utolsó két napra kitisztult az ég, és igazi fesztiválhangulat uralkodott a négy kis faluban (Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden). és a Vylyan Teraszon. A Kiscsillag záró koncertje után pedig több ezer ember kiáltotta együtt a Törőcsik Maritól örökölt fesztivál-mottót: „Nem vagyunk normálisak!”

 

Forrás: Ördögkatlan

 

süti beállítások módosítása