Rocketman - Zenés film készül Elton Johnról

Születésétől a kilencvenes évekig, elvonókúrájáig dolgozza fel Elton John életét a Rocketman című film, amelynek forgatókönyvét Lee Hall írja.

"Régóta dolgozom Eltonnal" - mondta el a Billy Elliot című film Oscar-jelölt írója a BBC Radio 4 adásában. Hall beszámolt róla, hogy Tom Hardy alakítja majd a zenészt a filmben és a történetből pályafutása zökkenői sem maradnak ki.

 

A zenész korábban maga is elismerte, hogy drogfüggősége "szörnyeteggé" változtatta. Az elvonókúrára a kilencvenes években szánta rá magát, azt követően új lendületet vett pályafutása, és béranyától két gyermeke született, akiket társával, David Furnish-sel nevel.

 

M EltonJohnBW 112712

 

Hall elmesélte, hogy az énekes teljes betekintést adott neki életébe a forgatókönyv írásakor. Házába is elvitte, és megmutatta neki egy széfben őrzött személyes naplóit, amelyeket el is olvashatott. "Ugyanakkor a forgatókönyvhöz egyszer sem fűzött kommentárt és egyáltalán nem avatkozott bele" - tette hozzá.

 

billy-elliot-800-75

 

Hall a 2000-ben bemutatott Billy Elliot című filmből később musicalt is írt, amelynek zenéjét Elton John szerezte. A zenés darab kilenc éve fut a londoni West Enden. Ez a sikeres együttműködés vezetett a Rocketman című film születéséhez, amelyben a zenész executive producerként szerepel. A produkciót 2014 végén kezdik forgatni.

 

190109478ef87c2bf8a5d7e8cac2cab156e1ebe9

 

Az író a rádióinterjúban arról is beszélt: minél tovább foglalkozik a filmmel, annál erősebben érzi az Elton John és a munkáscsaládból származó, de balettről álmodó Billy Elliot története közötti párhuzamot. "Minél többet beszélgettem Eltonnal, annál világosabb volt, hogy ő Billy Elliot. Úgy 13 éves korától járt az akadémiára, ahol klasszikus zongoraművésznek tanult, aztán felfedezte Elvis Presleyt, a többi pedig már történelem" - mondta Hall.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása