Nyárbúcsúztató estre készül a Pannon Várszínház

A veszprémi Pannon Várszínház és a Hotel Historia Malomkert közös nyárbúcsúztatóra és évadnyitó rendezvényre várja a közönséget sztárvendégekkel, sok zenével és gyermekeknek szóló előadással augusztus 18-án – mondta el a Pannon Várszínház direktora hétfői sajtótájékoztatóján Veszprémben.

Vándorfi László közölte, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az első ”színházi pikniket” a veszprémi vár közelében lévő Historia Kertben augusztus 18-án, ahol kora este a gyermekeknek szóló, Csalóka Péter című zenés mesejáték kerül színpadra, ezt követően pedig Csavard fel a szőnyeget! címmel jól ismert slágerek csendülnek fel Gazdag Tibor színművész, Vastag Csaba és Vastag Tamás énekesek, valamint a Pannon Várszínház művészeinek tolmácsolásában.

 

pannon-varszinhaz


A direktor hozzátette: a nézők az előadások mellett egy tál ételre és egy pohár italra is a rendezvény vendégei lesznek, és arra is lesz lehetőségük, hogy kötetlenül beszélgessenek az előadás szereplőivel. "Akár a következő évadra vonatkozó ötletet is szívesen veszünk, a lényeg az, hogy a közönség azt érezze, hogy a színház érte van. Ezen az estén a nyarat búcsúztatjuk, de egyszersmind a következő évadra is rátekintünk. A közönségnek lehetősége lesz arra is, hogy akár a színészek magánéletéről, vagy a munkában és kalandokban gazdag nyári szabadtéri előadásokról is érdeklődjön" – mondta Vándorfi.


Az igazgató felidézte, bár az idei nyár viharos időjárása számtalanszor veszélyeztette a szabadtéri előadásokat, végül mind a 33 darabnak tapsolhatott a közönség, és még 10 szabadtéri produkció van hátra, melynek egyike az augusztus 18-i színházi piknik.

 

Vándorfi László szólt arról is, hogy a nyárbúcsúztató piknik napjának délelőttjén adják át társulati ülés keretében a közönségdíjakat, mely a három legjobb színésznek, valamint az évad legjobbnak ítélt előadásának jár, így a nyerteseket is a ”színházi piknik” keretében fogják megünnepelni. Rossz idő esetén a közelmúltban átadott veszprémi rendezvényközpont, a Hangvilla lesz a nyárbúcsúztató helyszíne.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása