Operatőr szakos SZFE-hallgatót díjazott a Kodak

Az idén is kiosztotta ösztöndíjait a Kodak. Az öt elismert fiatal filmes között van Balázs István Balázs, a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőr szakos hallgatója.

Balázs István Balázs az Édes otthon (munkacíme Ház, rendezője Badits Ákos) fényképezéséért kapta a Kodak Student Scholarship Awards operatőri kategóriájának különdíját.
    

A Kodak 1991-ben vezette be ösztöndíj-programját. A verseny célja, hogy elismerje a filmkészítésben kivételes tehetséggel és kreativitással bíró fiatal filmeseket. Az idei díjakat a University Film and Video Association (UFVA) konferenciáján a Montana Egyetemen hirdették ki.
    

edesotthon film

Kép az Édes otthon c. filmből

Forrás: filmtett.ro

 

A 28 éves Balázs István Balázs 1000 dollárt nyert tanulmányai folytatására, egy 3000 dollár értékű Kodak-csomag révén pedig következő vizsgafilmje elkészítése válhat egyszerűbbé. A szakember a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máthé Tibor osztályában végzős hallgató.
    

A beérkezett pályamunkák közül a díjazottakat elismert filmes szakemberekből álló zsűri választotta ki, élén a neves operatőrrel, John Bailey-vel (Amerikai dzsigoló, Idétlen időkig, Lesz ez még így se). A kategória fődíját a New York University szingapúri hallgatója kapta, míg a filmrendezők mezőnyében orosz, amerikai és ugyancsak szingapúri siker született.
    

Az Édes otthon című 8 perces kisfilm egy harminc körüli lány testvérpár gyermekkora óta tartó rivalizálásának alakulását meséli el. Balázs István Balázs a napokban fejezte be diplomafilmjének forgatását kameraman BA szakon. A Borbála című mesefilm rendezője - akárcsak az Édes otthoné - Badits Ákos.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása