Szegedi Szabadtéri - Megkezdték a jegyértékesítést a következő évadra

A Mamma Mia! a jövő évadban is szerepel a Dóm téri fesztivál műsorán.

„Már a Háry János produkcióra sem lehetett a bemutató előtt napokkal jegyet kapni, az újszegedi Indul a bakterház előadással hasonló a helyzet. Hetek óta nem tudunk mit kínálni az egyébként továbbra is élénken érdeklődő közönségnek” – mondta Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója. Fentiek miatt döntött úgy a fesztivál, hogy lerántják a leplet a 2015-ös évad egyik előadásáról, és a jegyeket is elkezdik rá árusítani, az idei évad utolsó hét estéjén pedig állóhelyekkel bővítik ki nézőteret.

 

herczeg

 

Jövő év július 17-én, 18-án és 19-én ismét láthatja a Dóm téri közönség a Mamma Mia! ABBA-musicalt, melynek idei előadásaira már hónapokkal ezelőtt is alig lehetett belépőt vásárolni. Sőt, az eredetileg meghirdetett öt előadást két plusz estével kellett kibővíteni. A Madách Színház produkciója az ideihez képest új szereposztással tér majd vissza.

 

Az első páros belépőt, a sajtótájékoztató keretében a Szegedi Szabadtéri részéről vásárolta meg Herczeg Tamás. Ezt ajándékba kapja az a szerencsés első vásárló, aki jövő évi Mamma Mia! előadásokra szeretne jegyet váltani a Fesztivál Jegyirodában. A 2015-ös jegyárak egyébként nem emelkedtek, az ideivel azonos árkategóriákban lehet őket megvásárolni.

 

Jó hír azoknak, akik már ebben az évben sem szeretnék kihagyni a világon először non replica változatban színre vitt musicalt, hogy a Szabadtér – a bécsi operaház mintájára – állóhelyeket épít a nézőtér két szélső szektorához. Erre korábban még nem volt példa. Ide auguaztus 11-től kétszer 20 db jegyet lehet vásárolni előadásonként, melyek egyenként 3500 forintba kerülnek.

 

Herczeg Tamás röviden beszélt arról is, várhatóan milyen eredményekkel zárják Harangozó Gyula művészeti igazgatóval első önálló évadukat. A kinevezésüket megelőző utolsó év a 2012-es volt, ehhez képest a nézőszám 55%-kal, a jegybevétel 84%-kal növekedett.

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri

 

 

süti beállítások módosítása