Szamárfül - Nyárbúcsúztató családi fesztivál Pécsett

Több mint 100 programmal várják a családokat a Zsolnay Örökségkezelő nyárbúcsúztató ingyenes fesztiválján, amelyet augusztus 22. és 24. között tartanak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

 

Márta István, a ZSÖK ügyvezetője a hétfőn, Pécsett tartott sajtótájékoztatón elmondta: a harmadik Szamárfül fesztivál az öthektáros területen mintegy százhúsz művész közreműködésével kínál interaktív foglalkozásokat, koncerteket, előadásokat elsősorban a 0-14 éves korú gyermekeknek és kísérőiknek.

 

 

szamarful csaladi fesztival logo

 

Szandi vezetésével Pécsett lépnek fel a TV2 népszerű tehetségkutató műsora, Az ének iskolája diákjai, lesznek sportbemutatók, és idén is sor kerül "A nagy éjszakai pizsamás varázsút" elnevezésű eseményre, amelynek keretében a pizsamával érkezők felkereshetik a Zsolnay-negyed látogatók elől elzárt titkos helyeit - emelte ki az ügyvezető.


Kozma Gábor programigazgató ehhez hozzátette: szombaton az Alma és a Csurgó, vasárnap a Szélkiáltó együttes koncertjére várják az érdeklődőket, s interaktív kamarazenekari foglalkozást tartanak a Pannon Filharmonikusok "Csigaház" programjának zenészei.


Karmesterjáték című zeneterápiájával jelentkezik a Bélaműhely, zenei foglalkozást szervez Jónás Vera a Snétberger Tehetségközpont, valamint a Found Sound Nation közreműködésével, előadásokat tart a Bóbita Bábszínház, s lesznek kézműves foglalkozások is - sorolta.


Csizi Péter, Pécs alpolgármestere hangsúlyozta: a város legnagyobb gyermekfesztiválja módot ad rá, hogy a gyermekeket a számítógépek, videojátékok és filmek nyújtotta virtuális világból a közösség világába csábítsák, a felnőttek pedig olyan játékokat próbáljanak ki, amelyekre titkon mindig is vágytak.


A Szamárfül fesztiválnak tavaly 12 ezer látogatója volt, a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.


Az eseményről bővebb információk a www.szamarfulfesztival.hu oldalon olvashatók.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása