Bárki musicalproducer lehet New York-ban

Bárki producere lehet a Broadway új előadásának, ha van 10 ezer dollár befektetésre váró pénze. A kezdeményezés új gyakorlatot vezethet be az amerikai musicalszínház finanszírozásában.

Howard és Janet Kagan, a Broadway két neves producere, a negyvenes években bemutatott Egy nap New Yorkban (On the Town) című darab újbóli színpadra állítását szeretné finanszírozni az új módszerrel. A Broadway ismert és bevett befektetőit megkerülve, ezúttal bárki beszállhat az üzletbe és kiveheti a részét az előadás költségeinek fedezéséből. A legkisebb befektethető összeg 10 ezer dollár, azaz mintegy két millió forint.

 SDC10527-copyarticle

 

"Az ötlet lényege, hogy olyan embereket ismerjük meg, akikről egyébként soha nem tudnánk meg, hogy szívesen befektetnének a színházba, de a következő show-ra már rendszeres befektetővé válhatnak" - mondták a producerek.
A házaspár cége, a Kagans' Maxolev Productions egy új honlapot indított a szükséges büdzsé összeszedésére. Az új befektetők a pénzük után részesedésre jogosultak, azonban vállalniuk kell a kockázatokat is egy olyan szórakoztatói iparágban, ahol általában 10 befektető közül 7 nem kapja vissza a pénzét.

 

A 10 ezer dolláros alsó határt azért választotta a producer házaspár, mert jóval kisebb összeg, mint egy tipikus Broadway-befektetés, de nem is olyan kicsi, mint egy sima internetes vásárlás.

 

Poster - On the Town 03


"Ez egy befektetés. Azt szeretnénk, ha az emberek így néznének a dologra" - magyarázta a Kagan házaspár. Azt is elárulták, hogy akkor tekintenék eredményesnek az ötletet, ha a mintegy 8,5 millió dolláros összköltségből legalább 1 millió dollár ezen a módon jönne össze az előadásra.

 

 broadway

 

Az Egy nap New Yorkban három kimenőt kapó tengerészről szól. A nagysikerű musicalt Gene Kelly és Frank Sinatra főszereplésével filmesítették meg 1949-ben. Az új feldolgozást várhatóan szeptember 20-tól játssza a Lyric Theather New York-ban.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása