Árva és nehéz sorsú gyermekek adják elő az István, a királyt

Augusztus 30-án, este fél 9-kor, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán Kárpát-medencei árva és nehéz sorsú gyermekek adják elő az István, a király rockoperát.

A gyerekek (a szólisták és a 200 fős tánckar) Kárpátaljáról, a ráti Szent Mihály Gyermekotthonból, Székelyföldről a Hargita megyei 2.és 3. számú gyermekelhelyező központból, Csángóföldről Lujzi Kalagorból, Klézséből és Magyarfaluból, Vajdaságból a csantavéri plébániáról és a Lurkó Házakból: Dreáról, Hajdújárásról és Óbecséről, illetve az anyaországból Told községből és Piliscsaba és környékéről érkeznek.

 

arvak a nemzetert

 

A főszereplők kiválogatása már egy éve megtörtént, és a gyerekek a különböző helyszíneken már több hónapja tanulják a szerepeket és a koreográfiát.


Az előadás célja, hogy a társadalom peremére szorult fiatalok is megmutathassák értékességüket nagyközönség előtt, megerősítve ezzel másokat, ők pedig egy életre szóló élménnyel gazdagodjanak, és újult erővel, feltöltve tudjanak visszatérni a hétköznapokba.

 

A belépés ingyenes, aki viszont teheti, anyagilag is támogathatja az árvákat és nehéz sorsúakat – a darab alatt erre a célra gyűjtést szerveznek.

 

Az előadás fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

 

süti beállítások módosítása