Évadnyitó pikniket tart a dunaújvárosi színház

Piknikkel nyit augusztus 30-án a dunaújvárosi színház.

A Petőfi Ligetben rendezik meg a hagyományos Ligetzáró - Évadnyitó Pikniket, ahol zenei programok mellett a Bartók Kamaraszínház és Sarkadi Bence Marionett Színházának produkcióit is láthatja majd a közönség.

 

A Ligetzáró - Évadnyitó Piknik programja:

 

 

16.00 szabadtéri színpad
A DUNAÚVJÁROSI BIG BAND KONCERTJE

 

16.30 szabadtéri színpad (előtt)
VÁSÁRI FORGATAG – A VAGA BANDA GÓLYALÁBAS MŰSORA
Egy régi vásár életképei, tréfás árusok, lóvásár, medvetáncoltató, juhait kereső pásztor, gólyalábas akrobatika.

 

piknik dunaujvaros

 

17.30 zenepavilon (előtt)

PLAUTUS:  A HETVENKEDŐ KATONA (részlet) – A BARTÓK KAMARASZÍNHÁZ ELŐADÁSA
A klasszikus színházi hagyományt felidézve megelevenedik Plautus szikrázó humorérzéke, a helyzetkomikum minden cseppjét kifacsaró technikája, nyers vonalú jellemzése, csodálatos zenei és ritmusérzéke, nyelvi ereje, hőseik harsány nevetésre ingerlő bolondozása vagy megcsúfoltatása, a félreismerések és felismerések ágas-bogas kereszteződése a római vígjátékoknak számos olyan, élettel teli eleme, amely megnyerte az utca népének tetszését anno és reményeink szerint ma is.

 

18.30 a parkban
FIGURA EX MACHINA - SARKADI BENCE MARIONETT SZÍNHÁZA
Faragott marionettekkel előadott történetek kapcsolódnak laza füzérré az egyszemélyes produkcióban, amely bejárta a világot. Cirkuszi mutatványok, muzsikáló figurák jelennek meg bábszínházában, mesék az emberről, öniróniával és a közönség ámulatától kísérve.

 

sarkadibence

 

19.00 szabadtéri színpad
SZABÓ BALÁZS BANDÁJA KONCERT
Szabó Balázs igazi modern polihisztor: dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik. Miközben gyerekkori álmát váltja valóra, rendszeresen és hivatásszerűen él két másik szenvedélyének: a táncháznak, illetve a bábszínészetnek. 2014-ig bezárólag a magyar népzene, a rock, a blues és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája két albummal, a Megcsalogatóval és a dupla Átjárókkal jelentkezett. Három év után idén márciusban a zenekar egy teljesen új dalokból álló nagylemezt adott ki, Élet elvitelre címmel.

 

20.30 a parkban
FIGURA EX MACHINA - SARKADI BENCE MARIONETT SZÍNHÁZA

 

21.00 szabadtéri színpad
MITHRAS MISZTÉRIUM- A BARTÓK KAMARASZÍNHÁZ ÉS A BARTÓK TÁNCSZÍNHÁZ ELŐADÁSA
A városi múzeumban őrzik Pannónia talán legszebb Mithras-domborművét, ami egy titkos, csak a beavatottak számára ismert és érthető szertartások gyakorlása révén működő valláshoz kapcsolódik. Az előadás során megidézzük a Mithras Misztériumot, ami a színház, a zene és a tánc eszközeit használó különleges előadás.
 

 

süti beállítások módosítása