Nem tudhatom - Zenés est Fullajtár Andreával és Mácsai Pállal

Nem tudhatom - Radnóti és korunk címmel zenés estet mutat be Mácsai Pál és Fullajtár Andrea, Dés László, Dés András és Lukács Miklós közreműködésével a Zsidó Nyári Fesztivál keretében.

2014: Radnóti Miklós halálának 70. évfordulója és a Holocaust Emlékév. Erre az alkalomra egy rendkívül izgalmas, szuggesztív estet hozott létre két kiváló színész: Mácsai Pál Kossuth-díjas és Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas művész, és három fantasztikus muzsikus: Dés László, Kossuth-díjas szaxofonművész, zeneszerző, Dés András, a fiatal zenészgeneráció legelismertebb ütőhangszeres művésze és Lukács Miklós kimagasló tehetségű cimbalomművész.

 

fullajtar macsai-1024x495

 

Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó: vers, próza és zene egyedi párbeszéde a műsor. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi előadásmódja teszik a produkciót még különlegesebbé.

 

A zenei improvizációk a prózában, versben elhangzott gondolatokat folytatják, hangsúlyozzák, vagy reflektálnak azokra.

 

radnoti-1024x669

 

Az esten Radnóti Miklós versein, naplórészletein, korabeli írásokon, dokumentumokon kívül kortársainak írásai is szerepelnek, amelyek kapcsolódnak Radnóti életéhez, munkásságához és korához, valamint korunkhoz is. Mindez érdekfeszítő, megrázó, nem mindennapi összeállításban és az előadóművészek érzékeny, szuggesztív tolmácsolásában.

 

Közreműködik:

 

Mácsai Pál

Fullajtár Andrea

Dés László

Dés András

Lukács Miklós

 

Összeállította: Ferencz Győző

Szerkesztette: Dés László, Mácsai Pál

 

Az előadás időpontja:

2014. szeptember 1. 19:30
Uránia Nemzeti Filmszínház

 

Jegyár: 6900 Ft; 4500 Ft

 

süti beállítások módosítása