A halandóság feltételei - Új Hodworks-premier a MU-ban

Szeptember 9-10-én a MU Színházban mutatja be új darabját Hód Adrienn. A halandóság feltételei című előadásban a Lábán Rudolf-díjjal kétszeresen is kitüntetett Hodworks táncosai új irányokkal kísérleteznek.

Hód Adrienn, a hazai kortárs tánc merész, korlátokat folytonosan megkérdőjelező koreográfusa 2014. szeptemberében új produkcióval jelentkezik. Az előadás a független előadóművészet egyik megkerülhetetlen befogadóhelyén, a MU Színházban látható.

 

halandosag1

 

A Lábán Rudolf-díjjal kétszeresen kitüntetett Hodworks az előző előadásokból (Ahogy azt az apám elképzelte, Pirkad) már ismerős négy táncosával és Szabó-Székely Ármin dramaturggal folytatott közös munkája során eddig ismeretlen, új irányokat fedez fel. A táncosok ezúttal új előadói szerepekben jelennek meg, a klasszikus zenei háttérhez olykor igazodó, máskor azzal szembemenő szituatív jelenetekben. Eközben a határtalanság keresése, a korlátoktól való szabadulás, a testiség, a meztelenség kérdései továbbra is a koreográfusi törekvés középpontjában állnak. A jelmez túlmutat funkcióján: díszletté és kelléké alakul.

 

 

 

„A jelmezek segítségével újabb interakciók létesülnek, egy-egy ruhakombináció pillanatnyi megjelenítésével pedig újabb metaforák és kulturális utalások, magatartásminta-játékok alakulnak ki. (...) A jelmezhasználat játékossága óhatatlanul is alkotórésze lesz az előadás organikusan kialakuló szabályainak.” Sőrés Zsolt

 

halandosag2

Fotók: Andi Bancic

 

A 2013-as Pirkad lemeztelenített, radikális testisége után A halandóság feltételei érzelmi láncolatra fűzött fizikalitás. A folytonos mozgással létrehozott révületben megnyílik a tudatalatti. Szilánkos nemiség, ösztönből öklendezett áriák, a tabukkal szembemenő, vaskos, mégis finom, érzékeny humorú játék. Négy táncos szituatív torzókban, saját belső történelmükbe gabalyodva. Égi és földi minőségek alkudozása, győzelem a nagykörúti realitás felett.

 

 

 

A HODWORKS bemutatja:

 

A halandóság feltételei

 

Előadók: Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Garai Júlia, Molnár Csaba

Zenei konzultáns: Mizsei Zoltán

Konzultáns: Sőrés Zsolt

Dramaturg: Szabó-Székely Ármin

Koreográfia: Hód Adrienn

 

Az előadásban meztelenség látható a színpadon.

 

Bemutató:

2014. szeptember 9-10. 20:00, MU színház

 

süti beállítások módosítása