222. évadát kezdte meg a kolozsvári színház

Az 5. Kolozsvári Magyar Napokon való részvétellel a hagyományosnál korábban vette kezdetét a kolozsvári színházban a 2014/2015-ös évad.

A Farkas utcai Színházsátor, valamint a rendezvény ideje alatt műsorra tűzött előadások egyaránt nagy népszerűségnek örvendtek, a legfiatalabb és a felnőtt látogatók körében egyaránt. A Kolozsvári Magyar Napok alatt megnyitott Fodor István Székelyföld madártávlatból című fotókiállítása szeptember végéig látogatható a színház előcsarnokában. 

 

A hétfő délelőtti évadnyitó gyűlésen Tompa Gábor igazgató elmondta, a 222. évadot két új előadás próbáival indítja a színház. Alexandru Dabija rendezésében Georges Feydeau Vidéki jegyesek című bohózatát viszi színre a társulat, a nagyszínpadi bemutató tervezett időpontja október 3. Nona Ciobanu, Szlovéniában élő román rendező az Aki elzárja az éjszakát munkacímű kétszereplős, általa írt darabot állítja színpadra a Stúdióban, a bemutató tervezett időpontja október 4.

 

huntheater kmn bi-5158

 

A társulat ősszel két fesztiválon is vendégszerepel majd Bukarestben: az Urbán András által rendezett Ivanovék karácsonya október elején a Nottara Színház által szervezett Fest(in) pe Bulevard nemzetközi fesztiválon lesz látható, a Viktor, avagy a gyermekuralom pedig az Országos Színházi Fesztiválra kapott meghívást.


Az évad kiemelkedő eseménye lesz a november 26. és december 7. között sorra kerülő 4. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál, melynek fő témája ezúttal „a test történetei”.


Szeptemberben újra látható az elmúlt évad végén bemutatott Caravaggio Terminal című előadás, valamint az Andrei Șerban által rendezett Ványa bácsi és a Máté Angi Mamó című regénye nyomán készült Csipke is.

 

A szeptemberi előadásokra jegyek már vásárolhatók online, a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint szeptember 2-ától a színház jegypénztáránál, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között.

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

 

süti beállítások módosítása