Jelentkezőket vár a Krétakör Szabadiskolája

A Krétakör a budapesti Goethe Intézettel közösen indítja el HOME címmel a Szabadiskola új évfolyamát.

A Krétakör felhívása:

 

Fiatalként érdekel, mi történik körülötted a világban? Zavarnak a társadalmi egyenlőtlenségek? Szívesen elmondanád a véleményed?

Kíváncsi vagy, milyen eszközökkel lehetsz hatással társadalmi folyamatokra? Izgat a vizuális művészet és az aktivizmus? Jelentkezz a Szabadiskolába! Ha úgy érzed, nincs még tapasztalatod ezen a téren, itt az idő, hogy kipróbáld magad! Ha már vannak hasonló tapasztalataid, gyere, és fejleszd őket tovább!

 

kretakor

 

Művészet és aktivizmus – Jelentkezz a Szabadiskolába!

 

Mi az a Szabadiskola?
A Krétakör a budapesti Goethe Intézettel karöltve indítja HOME címmel a Szabadiskola új évfolyamát 2014 szeptemberétől. A Szabadiskola egy művészeti és közéleti aktivizáló program a középiskolás (14–18 éves) korosztály számára. A Szabadiskola arra ösztönöz, hogy vegyél részt közösségi életben, tájékozódj, formálj véleményt, és találj ötletes formát a mondanivalód számára. Szeretnél többet tudni erről? Itt egy rövidfilm az első évfolyamról.

 

2014 – A kurzus
Az idei kurzus témája a lakhatási szegénység, hajléktalanság problémaköre lesz. A résztvevők érintettekkel és szakértőkkel való találkozásokon, előadásokon, játékokon és kutatómunkán keresztül mélyednek el a témában, valamint azt vizsgálják, milyen – főként vizuális művészeti – eszközökkel lehet beavatkozni, mások figyelmét felkelteni kortárs társadalmi problémák iránt. A program szeptembertől decemberig fog tartani, a következő napokon fogunk találkozni a Krétakör Bázisán (1093 Budapest, Gönczy Pál u. 2.): szeptember 20., 27., október 5.,11., 18., 25., 28., november 1., 9., 15., 23., 29., december 4–7.

A Szabadiskola második évfolyamában az itt meghirdetett csoporton kívül két másik (egy vidéki és egy németországi) diákcsoport is részt vesz majd; akik más-más megközelítésben fogják az otthon témáját feldolgozni. A csoportok virtuálisan kommunikálnak majd a kurzus során, illetve decemberben alkalmuk lesz találkozni is egy több napos budapesti eseményen. A Szabadiskola projektvezetője Juhász Bálint, a Krétakör edukációs vezetője, a magyarországi csoportok szakmai vezetői pedig Tóth Ridovics Máté és Dr. Mészáros György lesznek.

 

Hogyan jelentkezhetsz?
Ha szeretnél jelentkezni a kurzusra, két dolgot kell elküldened nekünk:
1)  Írj egy személyes motivációs levelet arról, hogy miért érdekel téged ez a program!
2)  Válassz egy fotót, ami egy fontos társadalmi problémáról szól, és megragad téged. Írd le, hogy miért!Csatolj hozzá egy izgalmas kérdést, ami szerinted elindíthatna egy, a témához kapcsolódó beszélgetést, vitát!
+  Van már valamilyen közösségszervezői, aktivitsa vagy bármilyen tapasztalatod? Foglalkozol művészettel, rajzolsz,fotózol? Írsz blogot? – Ha van kedved, írj ezekről, vagy küldj valamit, amin keresztül megismerhetjük a munkádat!

 

Beküldési határidő: szeptember 12.
E-mail: szabadiskola@kretakor.eu

A beküldött anyagokra szeptember 14-ig válaszfeladatokat küldünk, amikkel a szeptember 20-i első, ismerkedős alkalomra kell elkészülni. Ez után az alkalom után fogjuk kiválasztani a kurzus résztvevőit, és ti is megláthatjátok, hogy szeretnétek-e részesei lenni a folyamatnak.

 

Letöltések:
Szülői levél
Szülői nyilatkozat
Tanári levél

 

 

 

süti beállítások módosítása