Miller Zoltán lesz a veszprémi Chicago Billy-je

A Chicago című musical az idei évad első bemutatója október 3-án a veszprémi színházban. Rátóti Zoltán helyett Miller Zoltán játssza Billy Flynn szerepét.

"Örömmel kezdtük el a munkát májusban Rátóti Zolival, ám édesapja betegsége miatt most sajnálattal kérte, hogy mentsem fel a feladat alól és én ezt sajnálattal, de megértve elfogadtam" – mondta a darab rendezője Eperjes Károly, aki ezután Miller Zoltánra osztotta Billy Flynn szerepét.

 

 miller zoltan


Miller Zoltán először játszik a Veszprémi Petőfi Színházban, miközben sokan ismerősként köszöntötték.
"Érdekes ez, hiszen 14 évvel ezelőtt másfél napig dolgoztam itt a Hair című produkcióban. Olyan kemény koreográfiát kellett elsajátítani, hogy két próba után kiújult egy régebbi sérülésem, így nem tudtam vállalni Claude karakterét. Most örömmel jöttem, hiszen mindig is szerettem volna eljátszani Billy Flynnt. A Chicago olyan musical, amely örökérvényű, nem egy nyári vagy téli darab, hanem tud szólni a mának is. Mint a legtöbb igazán jó mű. Nagy izgalommal kezdtem a munkát és várom a veszprémi közönséggel a találkozást. " - válaszolta Miller Zoltán, akinek a váltótársa Szeles József lesz az előadásban.

 

A veszprémi színművésznek 26 évvel ezelőtt a Színművészeti Egyetemen a Chicago volt az egyik vizsgaelőadása, akkor Billy Flynnt formálta meg az Ódry Színpadon. Ahogy mondta, ennyi idő után jó találkozást jelent számára a darab, nagyon szerette a szerepét. 

 

chicago-logo

 

Eperjes Károly még a musical olvasópróbáján kiemelte, hogy ez egy klasszikus, vérbő amerikai musical.

 

"A vérbőt külön is hangsúlyoznám. A darab születése óta mutatja,hogyan működik a való világ és mi vezérli azt. Ezt a jelenséget és valóvilágos látleletet szeretném megmutatni. Egy általam figyelmeztető jelnek szánt előadás készülhet reményem szerint" - így ajánlotta a nézők figyelmébe a darabot a rendező.

 

A produkcióban Velma Kellyt Trokán Anna, Roxie Hartot kettős szereposztásban Halas Adelaida és Szűcs Krisztina alakítja. Morton mamaként Csarnóy Zsuzsannát, illetve Módri Györgyit láthatja a közönség. Amos Hartot Máté P. Gábor és Nagyhegyesi Zoltán játssza felváltva, csakúgy, mint Mary Sunsihen és Fred szerepét, amelyen Szeles József és Haumann Máté osztoznak. A konferanszié Tóth Loon lesz, a kihallgató rendőrt pedig Nyirkó István formálja meg. A további szerepekben színpadra lép még Terescsik Eszter, Dominek Anna, Perjési Hilda és Főző Ditta is.

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

süti beállítások módosítása