Fesztiválhétvégével zárulnak a nyári programok Szentendrén

Bor- és gasztronómiai fesztivál mellett szabadtéri koncertek, művészeti és szórakoztató programok kavalkádja várja a vendégeket péntektől vasárnapig a Szentendre éjjel-nappal nyitva elnevezésű nyárbúcsúztató programsorozaton - tájékoztatta az MTI-t Kiss Zsuzsanna, a rendezvény sajtóreferense.

A kiállításokkal, képzőművészeti eseményekkel, utcaszínházi és irodalmi előadásokkal, zenés és táncprogramokkal, jótékonysági bolhapiaccal immár kilencedszer rendezik meg a programsorozatot - mondta a kulturális központ munkatársa, hozzátéve, hogy a nyárzáró fesztiválban több kisebb fesztivál kapott helyet.


A Szentendrei Bor- és Gasztrofesztivál keretében a Duna-korzón több mint 20 pincészet képviselteti magát, ezen kívül pincetúra, borismereti séta, irodalmi borhajó, három színpadon pedig koncertek sokasága várja a vendégeket. A Dumtsa forgatag a város sétálóutcájában zajlik, ahol két színpadon több mint 25 zenei produkcióval, gyerekprogramokkal, művészeti vásárral, gasztronómiai különlegességekkel és újdonságként egy belvárosi kertmozival találkozhatnak az érdeklődők.

 

szentendre


Kiss Zsuzsanna a változatos zenei produkciók közül a Vujicsics Együttes és Szörényi Levente közös koncertjét, a Kecskés együttes hangversenyeit és a regionális katonazenekari fesztivált emelte ki.


A három napon a vállalkozó kedvűek a város valamennyi múzeumát, kiállítóhelyét és galériáját végiglátogathatják, hiszen többségük este 10 óráig tart nyitva - hívta fel a figyelmet a sajtóreferens. Kínálatukban egyaránt szerepelnek állandó és időszaki tárlatok, többek között az idei nyár nagy sikerű kiállítása, a Czóbel, egy francia magyar című is.


A fesztivál ideje alatt a gyerekeket mobil kalandpark, játszóház, utcai társasjátékok, alkotósátor várja, de bábszínházzal és kézműves foglalkozásokkal is szórakoztatják őket.


A városba érkezőket a történelmi belváros szinte valamennyi pontján meglepetések, kisebb-nagyobb produkciók, utcatárlatok és utcazenészek várják, így a Duna-parton, a Fő téren vagy a Bükkös pataknál, ahol szombaton várhatóan több ezer sárga kis gumikacsa "versenyez" majd egy jótékonysági akció keretében.


A részletes programokról a szentendreprogram.hu és a szevi.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása