Pintér Béla darabjával kezdi az évadot a Tamási Áron Színház

Pintér Béla: Kaisers TV, Ungarn. című darabjával indul a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház 2014/2015-ös, hatvanhatodik évada. Csütörtöktől változatlan áron lehet bérleteket vásárolni.

Az évadnyitó bemutatóra augusztus 31-én, vasárnap este hét órától kerül sor a színház Kamaratermében. Az előadást Porogi Dorka, fiatal rendezőnő értelmezésében láthatják a nézők, annak a sorozatnak a részeként, mely fiatal alkotóknak nyújt lehetőséget a sepsiszentgyörgyi bemutatkozásra. Bár a Kaisers Tv, Ungarn. az elmúlt évad utolsó bemutatójaként készült, objektív okok miatt csak az idei évadban láthatja azt a nagyközönség.

 

A Kaisers TV Ungarn 2011-ben íródott, Markó Róbert színházkritikus szerint „torokszorítóan vicces, kérdve kifejtő tanulmány a hazaszeretetről.” A történet képzeletbeli főhőse Baráznay Ignácz, a Szabadságharc mártírja, akit a nemzet ”a sukorói oroszlánként” emleget. Tisztázatlan halála után negyven évvel leánya, Amália, egy különös transzcendens utazás során visszakerül 1848-ba, s az ott, akkor már működő császári televíziónál, a Kaisers TV-nél kap állást. Lassan kiderül számára, hogy apja korántsem volt olyan eszményi hős, mint ahogy a nemzet emlékezetében élt, vagy ahogy ő azt képzelte.

 

Porogi Dorka budapesti rendező, aki a bölcsészkar után második egyetemként végezte el a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendezői szakát 2012-ben, azóta rendezett már Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Kecskeméten. Az egyetemi vizsgaelőadását ugyancsak egy Pintér-darabból, a Parasztoperából készítette. A Kaisers Tv, Ungarn. egyik első próbáján így nyilatkozott: „Az előadást elsősorban azoknak ajánlom, akik nevetni szeretnének, és van némi öniróniájuk.”


Az előadás dramaturgja a Kossuth-díjas Kovács András Ferenc.

 

Kaisers 3

Fotó: Barabás Zsolt

 

Bérlettípusok és bérletárak:

 

 - ÁBEL BÉRLET (előre kiváltott helyjeggyel ötszöri belépésre érvényes, 5 lejes helyjegy ellenében a bemutató előadásokra is érvényes): 60 lej.

 

 - DIÁKBÉRLET (szervezett diákközönségnek négyszeri belépésre érvényes): 25 lej.

 

 - NYUGDÍJAS BÉRLET (előre kiváltott helyjeggyel öt belépésre érvényes, névre szóló bérlet, kiváltásához friss nyugdíjszelvény felmutatása szükséges): 29 lej.

 

 - KULTURÁLIS BÉRLET (előre kiváltott helyjeggyel öt belépésre érvényes, névre szóló kedvezményes bérletcsomag, pedagógusok, a megye kulturális intézményeinek alkalmazottai, kulturális civil szervezetek tagjai számára): 43 lej.

 

 - VIDÉKI BÉRLET (a vidéki közönség számára fenntartott, névre szóló, előre kiváltott helyjeggyel öt belépésre érvényes, névre szóló bérlet): 27 lej.

 

 - MECÉNÁS BÉRLET (előre kiváltott helyjeggyel a színházi évad összes előadására): 550 lej, két bérlet kedvezményesen 1000lej.

 

 

Jegyárak:
- bemutató előadásra egységesen: 30 lej, Ábel bérleteseknek 5 lejes helyjeggyel
- teljes árú jegyek: 16 lej
- kedvezményes jegyek iskolás diákoknak és nyugdíjasoknak: 8 lej

 

A tavaly vásárolt bérletek, a Mecénás- és diákbérlet kivételével, az idei évadban is érvényesek.

 

A Tamási Áron Színház új évadára szóló bérletek a Városi Kulturális Szervezőirodában vásárolhatók meg; a jegyvásárlás, helyfoglalás is itt történik, személyesen, illetve a 0267-312-104, és 0728-083-336-os telefonszámokon. Az idei évadtól változik a Városi Kulturális Szervezőiroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 10–16, pénteken 11–14 óra között lesz nyitva. Előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyit az iroda. A foglalások az előadások kezdése előtt 24 órával érvénytelenné válnak. A vasárnapi és hétfői előadások esetén a lefoglalt jegyeket legkésőbb pénteken 13 óráig lehet átvenni.

 

A 2014/2015-ös évad előadáscímei csak a Tamási Áron Színház igazgatói tisztségére meghirdetett versenyvizsga lezárulása, és az új igazgató kinevezése után válnak nyilvánossá.

 


Forrás: Tamási Áron Színház

 

 

süti beállítások módosítása