A Liliommal kezdi évadát a nagyváradi színház

Molnár Ferenc Liliom című művét Szikora János állítja színpadra; az évadnyitó előadásra a tervek szerint október 10-én kerül sor.

 

Augusztus 25-étől már lehet bérletet váltani az új színházi évadra, amelyben a Liliom mellett még két nagyszínpadi előadás, három stúdióelőadás és egy egyéni műsor is helyet kapott, illetve három bérletes vendégelőadásra is sor kerül a debreceni, a szatmári, illetve a békéscsabai színházzal való együttműködés keretében.

 

A Liliom után következő nagyszínpadi előadás A szabin nők elrablása című zenés vígjáték lesz Halasi Imre rendezésében, a bemutatóra szilveszterkor kerül sor. Az évad második felében Anca Bradu állítja színpadra Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című drámáját.

 

szigligeti szinhaz nagyvarad

Fotó: jatekter.ro

 

A stúdióelőadások közül elsőként a Hrabal-szövegek alapján összeállított A hetedik lépcsőfok című produkciót mutatja be a Szigligeti Társulat Balogh Attila rendezésében, majd Szabó K. István művészeti igazgató állítja színpadra Parti Nagy Lajos Ibusár című művét, az évad végén pedig az Ady Endre és Márai Sándor életművét párhuzamba állító Álomvárosnézés című előadást láthatja a publikum Czajlik József, a kassai Thália Színház igazgatója rendezésében.

 

Egy egyéni előadásra is sor kerül F. E vallomások címmel Firtos Edit előadásában, Tasnádi-Sáhy Péter szövege alapján.

 

Bérletes vendégelőadásként a szatmárnémeti Harag György Társulat Koldusopera, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Iokaszté királyné, illetve a békéscsabai Jókai Színház Advent a Hargitán című előadását is megtekintheti a nagyváradi közönség. Ugyanakkor szerepel még a bérletes előadások között az elmúlt évadban bemutatott Szigligeti című produkció, a Nagyvárad Táncegyüttes Betyárvilág (mindkettő választható előadásként), illetve a Pomádé király új ruhája (kisiskolás bérletben) című előadása is, valamint a Lilliput Társulat két előadása: a Diótörő és egérkirály illetveA helység kalapácsa (mindkettő a kisiskolás bérlet részeként).


A Szigligeti Színház három társulatának teljes évad- és bérletkínálatát megtalálhatják az érdeklődők a www.szigligeti.ro honlapon, ahol a bérletárakról is tájékozódhatnak. Bérletet a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-17 óra között.

 

Forrás: Szigligeti Színház

 

 

süti beállítások módosítása