Egésznapos programmal vár az Örkény kert

Az Örkény Színház munkájába tekinthetnek be az érdeklődők a szombati Örkény kert elnevezésű programsorozat keretében a felújított budapesti Madách téren, valamint a teátrum épületében.

Az Örkény István Színház és Erzsébetváros Önkormányzata közös évadnyitó ingyenes rendezvényén délelőtt Salamon Bea és a Méta együttes lép fel, táncház és játszóház is várja a gyerekeket, majd a színházban a Csoda és Kósza című produkció látható.


A Vers csak neked című programban a bérletet vásárló nézők egy csak nekik szóló verset hallgathatnak meg a társulat színészeinek előadásában.

 

orkeny

Fotó: Znamenák István, orkenyszinhaz.hu


Délután Csuja Imre a Jónás könyvét adja elő, majd a Budapest Klezmer Band lép fel a Holokauszt-emlékév alkalmából. A program az Anemona-Canarro zenekar fellépésével és a Kaláka együttes az idén 85 éves Kányádi Sándor költőt köszöntő koncertjével folytatódik. Komolyzenei minikoncert is várja a látogatókat, Kocsis Zoltán zongoraművész játékával.


Este a Szakértők zenekar lép fel, majd slam poetry-est szerepel a programban, amelyet az Örkény-esztrád, a társulat alkalmi koncertje zár.


A most induló évadban az Örkény István Színház öt bemutatót tart. Az első premier Mohácsi István-Mohácsi János E föld befogad, avagy nincsen számodra hely című produkciója lesz október 3-án. Az évad első felében Alfred Jarry Übü király, vagy a lengyelek és Moliere Tartuffe című darabját láthatja a közönség, tavasszal pedig Székely Csaba Csoda, hogy élünk és Kuroszava Akira A hét szamuráj című művét tűzik műsorra.

 

Az Örkény kert szervezőinek szándéka, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek fontosságára, hogy ébren tartsák az erzsébetvárosi és általában a budapesti polgárok érdeklődését a kerület kulturális hagyományai iránt.


A részletes program itt érhető el.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása