Veszprémbe érkezik Vári Éva és a Rose

Martin Sherman: Rose című monodrámáját Vári Éva főszereplésével láthatja a közönség a Latinovits-Bujtor Játékszínben szeptember 6-án (szombaton) délután öt órakor és este nyolc órakor.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A dráma Rose életén keresztül éles portrét tár elénk a 20. századról, amelyben minden megváltozott, kivéve az erőszakot. Rose végigélte a század borzalmait, a háborút, a varsói gettót, az Exodus utasainak kálváriáját, eltemette, meggyászolta a családját, a férjét és gyerekét. Az emlékezés szomorú, de mégis életigenlő életérzésről tanúskodik.

 

Rose17

 

Az ember egy hétig üldögél egy fapadon, nevet, sír, vitatkozik, és közben emlékezik a halottakra, sokat eszik, sokat fecseg, végül egész belesajdul a feneke, és mindez arra való, hogy emlékeztessen bennünket: egyazon néphez, fajhoz és kultúrához tartozunk, amely kultúrának a lényege a sajgó fenék, a panaszkodás, a heves vita, a nyughatatlan elme, a menekülő elme és az atomként fölrobbanó elme, bár az atomot még most sem értem, de hát megváltoztatta az elmúlt századot, azóta nem olyan a világ, mint azelőtt volt.

 

A Rose ősbemutatója 1999-ben volt a londoni Nemzeti Színházban.

 

Az előadást a Zsidó Nyári Fesztivál keretében a városi önkormányzat támogatásával az Orlai Produkció mutatja be. A rendező Ilan Eldad

 

 

süti beállítások módosítása