Barbara – Erdélyi rock-musical Szentendrén

Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában szeptember 27-én mutatják be a Barbara című darabot Szentendrén. Az erdélyi rock-musicalt Somogyi Szilárd rendezi.

Ajánló az előadás elé:

 

Barbara története Erdélyben, 1989-ben, a nagy változások évében indul. A fiatal lány az életét övező káosz és magánya ellenére csupán boldog szeretne lenni. De a politikai fordulatot követően gyorsan kiderül, hogy a világ nem született újjá - a hatalomvágy és a pénzéhség szörnyekké tudja változtatni az embereket.

 

A darab alapmotívuma a jó és a rossz harca, amelyben végül a hazugságot lebilincselő igazság és a magányt legyőző szeretet kerekedik felül. Az álmok a darab végére valóra válnak, de nem tipikus "hollywoodi" módon, hiszen az egész történetet áthatja a kárpát-medencei realizmus és a valóság szülte karcos humor.

 

fb2d09e0951f2dc437dfee6589c93336 big

 Patai Anna

 

A darab alkotói a marosvásárhelyi Szabó Előd zeneszerző, akivel pár éve az X-Faktor elődöntőjében találkozhattunk, valamint Nagy István, a Marosvásárhelyi Nemzeti színház színésze, írója és dramaturgja. A rendező az Operettszínház Nádasdy Kálmán-díjas művésze, Somogyi Szilárd. A darab főszereplője Patai Anna, aki kislányként a Megasztárban vált ismertté.

 

64ba3f6590c0cec6fc73e09d948800a9 big

 

 

Szabó Előd-Nagy István
Barbara
A kegyetlen játék, erdélyi rock-musical két részben

 

Szereposztás:

Patai Anna
Nádasi Veronika
Bardoczy Attila
Faragó András
Szolnoki Tibor - Jászai díjas
Bajza Viktória
Szabó Gyula Győző
Bodrogi Attila
Kékesi Gábor

 

Zenei vezetö: Lovas Gabriella
Koreográfus: Király Béla
Jelmez: Halasi Zsuzsa
Asszisztens: Márton Fruzsina

 

süti beállítások módosítása