Marlene visszatér a Katonába - Kampányolnak az előadásért

Magyar Éva Marlene című vendégjátéka, a tavaszi nagysikerű sorozat után szeptember első hétvégéjén négy alkalommal újra látható a Katonában. Az előadást a londoni Soho Theatre is be szeretné mutatni, aminek költségeire Magyar Éva közösségi finanszírozással gyűjti a pénzt.

 marlene

 

Ismét Magyarországra jön a Marlene

 

Az előadások időpontja: szeptember 5. és 6., este fél 8, valamint szeptember 7., délután 4 és este fél 8 (az utóbbi angol nyelvű előadás). 5-én, 6-án, illetve 7-én a második előadás után közönségtalálkozót is tartanak, melynek során az érdeklődők személyesen is megismerkedhetnek, beszélgethetnek a művésszel.

 

A Magyar Éva által megírt történet Marlene Dietrich személyétől és a múlt század húszas éveitől elindulva érkezik meg a mába, egy másik nő személyéhez. A két végpont közötti izgalmas utat sok zenével, tánccal és szöveggel mutatja be a színésznő.

 

Magyar Éva közel 10 éve dolgozik Londonban és 4 éve él ott. Többször játszott a National Theatre-ben, de dolgozott sok más társulattal is színészként, koreográfusként Angliában és az Egyesült Államokban. Magyarországon a főiskola elvégzése után Kaposváron játszott, majd saját társulatát, a Sámán Színházat vezette. A Marlene Magyar Éva elmúlt éveinek tapasztalatait sűríti egy fájdalmasan őszinte és felemelő előadásba. A különleges produkciónak ezúttal a Kamra ad otthont.

 

 

Két országra szóló kampányt indult az előadásért

 

Érdekesség, hogy a Marlene londoni változatának befejezéséhez Magyar Éva és csapata két országra szóló kampányt indított. A darab sikeres londoni próbabemutatóját látva ugyanis a Soho Theatre műsorára tűzné a darabot, ám ennek feltétele, hogy az előadás költségeit a produkciónak kell állnia. Magyar Éva eddig főként önerőből finanszírozta és önkéntesen dolgozó munkatársakkal hozta létre a Marlenét, a további munkához azonban további segítségre van szükséges.

 

 „A Marlene végre hangot ad a bevándorlóknak is abban a vitában, amely évek óta lázban tartja a brit társadalmat, de amelyben épp a mi hangunkat alig hallani. Boldogan láttuk, hogy Londonban nemcsak a magyarok és más bevándorlók, de maguk a britek is hatalmas érdeklődéssel fogadták a darabot. Az interneten futó közösségi kampányunk azért remek, mert bárki, akár már öt fonttal is támogathatja a produkciót. Azt szeretnénk, ha minél több producere lenne az előadásnak” – mondta Magyar Éva.

 

 

süti beállítások módosítása