100 ezer felett a kecskeméti színház nézőszáma

Az elmúlt évadban 101 ezer néző látta a kecskeméti Katona József Színház előadásait - mondta Cseke Péter, a színház direktora kedden, amikor megnyitotta a 119. évadot.

A műsorterv szerint 361 előadás valamint 9 egyéb előadást láthatott közönség, a felnőtt és az ifjúsági bérletesek száma megközelítette a 17 ezret - sorolta a kiemelkedő látogatottsági adatokat az igazgató. A direktor hangsúlyozta: olyan évadot kell ebben az évben is megvalósítani, hogy " szakmának is megfeleljünk, a nézőket se veszítsük el".

 

Örömtelinek nevezte, hogy a bérletezés jól halad, mert eddig 4303 bérlet talált gazdára, ami időarányosan több, mint amennyit tavaly szeptember elejéig értékesítettek.

 

kecskemet

 

Bemutatta a színház új tagjait, Szabó Szilviát és a Kaposvárról Kecskemétre szerződött színészházaspárt: Csapó Virágot és Kocsis Pált.


Szólt arról, hogy az egykori Városi mozi épületében kialakítandó játszóhelyen, ahova a Kelemen László Kamaraszínház költözik, január 17-re terveznek bemutatót.


Az évadban a nagyszínpadon hét, a Kelemen László Kamaraszínházban három, a Ruszt Stúdióban szintén három bemutató lesz az új évadban. 


A következő évad Molnár Ferenc Liliomával indul, majd a Csókos asszonnyal folytatódik. Ezek mellett a bérletesek Georges Feydeau Balfék című bohózatát, Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című mesés játékát, Johann Nestroy A talizmán című komédiáját, valamint egy táncszínházi bemutatót és egy kisszínházi előadást tekinthetnek meg.


A színház balett-tagozata Barta Dóra koreográfiájával egy Carmen-feldolgozást állít színpadra. 


A gyerekeket részére Csajkovszkij Diótörőjével folytatódik a tánc beavatószínház szintén Barta Dóra koreográfiájával, majd Jules Verne Cirkuszkocsival a Sarkvidéken című művét láthatják a fiatalok. 


A nagy érdeklődésre való tekintettel az opera+kakaó előadások sora Rossini-áriákból szőtt mesével folytatódik.


Színházi Vándorok címmel bemutatják a Kelemen László halálának 200. évfordulójára írt, róla szóló zenés játékot, amelynek szerzője Réczei Tamás, rendezője rendezője Szente Vajk lesz.

 

Forrás: MTI, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása