Csákányi Eszter: "Nem elégedetlen vagyok, hanem mohó"

Csákányi Eszter pár napja kezdett próbálni, de ahogy ő fogalmaz, mintha száz hónapja próbálna, “olyan intenzív a munka ezzel a csodálatos emberrel, Pintér Bélával, együtt készítjük a darabot, a Bárkibármikort”. Lapszemle.

A Népszabadság interjújából:

 

A kérdésre, hogy szívesen lenne-e társulati tag, akár Pintér Béláéknál, akár máshol, úgy felelt: “Persze, de tisztában vagyok azzal, hogy mindenhol van legalább egy színésznő a korosztályomból. Mivel kevés a bemutató, elég, ha nekik tudnak szerepet adni. Arra várok, hogy a színházakban, amiket szeretek, egyszer csak olyan munka adódjon, amelyre azt mondják: ezt csak a Csákányi tudja megcsinálni. Tavaly a Titkaink volt Béláékkal, utána Kaposvár jött a Jövedelmező állással, majd összehoztuk az új önálló estem, az Akiket az istenek szeretnek címűt. Most nem tudom, mit csinálok a Pintér-bemutató után. Tervezünk új előadást Orlai Tiborral, de az még nagyon kezdetleges állapotban van. Persze reménykedem, ha nincs színház, jön helyette filmszerep. Sajnos vissza kellett adnom egy filmszerepet, nem tudtuk egyeztetni a mostani próbákkal” – árulta el a színésznő, aki az elmúlt időben rengeteg monodrámát játszott.

 

“És még mennyit fogok! Nagyon szeretem ezt a műfajt, de persze azért is csinálom, mert nincs más munkám. Játszani akarok. Havi 15-20 előadás kell ahhoz, hogy boldog legyek. (…) Nem elégedetlen vagyok, hanem mohó” – tette hozzá.

 

csakanyieszter

 

A felvetésre, miszerint van egy – nem hivatalos – színész-feketelista, amelyen rajta van, úgy reagált: “Igen, én is így tudom, hogy „állítólag”. Nem érdekel, mert sok helyremegyek, sokan nem ijednek meg tőlem. Annak idején apám is volt feketelistán. Mikor a hadifogságból hazajött, nem engedték játszani. Egri István, az Ifjúsági Színház igazgatója nem adhatott színészi szerződést neki, mégis színészként dolgoztatta. Befutott művészként mindent újra kellett kezdenie. Eddig egyébként azt gondoltam, csak az MTVA-ba nem mehetek, és voltak fura történeteim a TV2-vel is, bár ezt igyekeztek cáfolni” – számolt be Csákányi Eszter, akit arról is faggattak, miért vállalt szerepet anno a Milla tüntetésen.

 

"Azt gondoltam, van remény arra, hogy az emberek itt egyet gondoljanak, közös ügyük legyen. Aztán picit ebbe is belefáradtam. Mikor felerősödött a szervezők politikai hitvallása, zavarba jöttem, hátrébb is léptem. (…) Nem féltem, hogy nem kapok szerepet. (…) Annyira bízom a tehetségben, ez az egyetlen, amiben egész életemben hittem… azt nem lehet ledózerolni” – nyilatkozta Csákányi Eszter.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása