Bodó Viktort Faust-díjra jelölték

Nyilvánosságra hozták a rangos német színházi elismerés, a Faust-díj idei jelöltjeit. Bodó Viktor Übü király interpretációját a legjobb rendezés kategóriában nominálták - számolt be a Fidelio a nachtkritik.de nyomán.

Bodó Viktor Übü király-interpretációját, a König Ubu-t a legjobb rendezés kategóriában jelölték. Ez volt Bodó első munkája a heidelbergi színházban, amelyben a Szputnyik Hajózási Társaság magyar színészei és a német társulat tagjai együtt játszanak. Alfred Jarry 1896-ban bemutatott darabjában az erőszakos hatalomátvételt, háborút és kapzsiságot, mint a történelem groteszk eseményeit mutatja be.

 

koenig ubu

König Ubu (fotó: Florian Merdes)

 

 

A Faust-díj nem jár pénzjutalommal és azon németországban alkotó művészeket tisztelik meg vele, akiknek a munkája irányadó a német színház számára. A díjat az Országos Kulturális Alapítvány (Kulturstiftung der Länder) a Német Előadóművészeti Akadémia (Deutschen Akademie der Darstellenden Künste) és egy évente változó megye (idén Hamburg) önkormányzata közösen ítéli oda.

 

A jelöltekből a Német Előadóművészeti Akadémia tagjai választják ki a díjazottakat. A díjazottak névsorát a hamburgi Staatsoper-ben hozzák nyilvánosságra a november 8-ai díjkiosztó ünnepség keretein belül.

 

Forrás: fidelio.hu

 

süti beállítások módosítása