Budapesti vendégjátékok a Pécsi Harmadik Színházban

A Pécsi Harmadik Színház új szezonjában saját előadásaik mellett budapesti produkciók is láthatóak lesznek.

 

Miként a teátrum igazgatója, Vincze János fogalmazott: megfűszerezik az évadot, hogy a Pécsi Harmadik Színházban az ínyenc színházbarátok is megtalálják a kedvükre való, tartalmas szórakozást.

 

Három nagy sikerű, a közönség és a szakma körében egyaránt népszerű előadást hívnak meg: a rendezőként Zsótér Sándor nevével fémjelzett Hamletet, mely a Színház- és Filmművészeti Egyetem immár negyedéves prózai osztályának vizsgaelőadásaként született meg, és sokak szerint az elmúlt évad legjobb hazai bemutatója volt. Az ifjú tehetségek mindegyike több szerepben lép színpadra e Shakespeare-klasszikusban, közülük is ifjabb Vidnyánszky Attila nevét emelik ki az előadás méltatói, nem véletlen, hogy a legígéretesebb pályakezdő kategóriájában ő az egyik várományosa a Színikritikusok díjának.

 

harmadikszinhaz

Fotó: ilovepecs.hu

 

Rangos elismeréseknek nincs híján Pintér Béla és Társulatának több mint tíz éve műsoron lévő, emblematikus előadása, a Parasztopera sem, amit ugyancsak láthatnak az érdeklődők Pintér Béla rendezésében.

 

A harmadik fővárosi vendégelőadás a Nemzeti Színházból érkezik, Vidnyánszky Attila rendezésében kerül színre a Ballada a két sebzett hattyúról, melyben Földes László Hobo mellett a kiváló színésznő, Szűcs Nelli alakítása a garancia arra, hogy emlékezetes estének nézünk elébe, amikor megelevenítik az orosz énekes-költő-színész, Vlagyimir Viszockij és a francia színésznő, Marina Vlady viharos szerelmének történetét.

 

A Pécsi Harmadik Színház felnőtt közönsége számára két új, saját bemutatóval készül, méghozzá egy ír drámaíró (Martin McDonagh) és egy ír drámaíró hölgy (Marie Jones) darabjaival, a „Kövek a zsebben”, illetve a „Piszkavas (Leenone szépe)” című drámákkal – Vincze János rendezésében.

 

Az elmúlt évadok legsikeresebb előadásai továbbra is műsoron maradnak. A tervek között szerepel a Spiró-trilógia – Kvartett, Prah, Príma környék – felújítása is, melynek darabjait egymást követő napokon játszanák, s köré szerveznének egy szellemi diskurzust – hasonlóan az elmúlt évadban megrendezett Bányavidék-trilógiát követő szimpóziumhoz.


Ugyancsak láthatóak lesznek az elmúlt évadokból népszerű zenés, interaktív mesék is a gyermekek örömére. A legifjabbaknak is a legjobb jár, épp ezért a nekik szánt új bemutatók közt találjuk Écsi Gyöngyi szlovákiai mesemondó Szőlőszem Kálmán című produkcióját, amely az idei Kaposvári Gyermekszínházi Biennálén a legjobb határon túli előadásnak járó díjat nyerte el.


A színház régi bérlői szeptember 22-ig újíthatják meg bérleteiket, a bérletvásár október végéig tart.

 

Forrás: Pécsi Harmadik Színház

 

 

süti beállítások módosítása