Öt darabot mutat be a Kabóca Bábszínház az új évadban

Öt bemutatóval készül az új évadra a veszprémi Kabóca Bábszínház, közülük egy, Jean Cocteau Orpheus című darabja a középiskolás korosztályt szólítja meg – mondta el az MTI-nek a bábszínház igazgatója.

Székely Andrea elmondta, hogy Jean Cocteau Orpheusz című darabjának ősbemutatóját szeptember végén láthatja a közönség Oláh-Horváth Sára rendezésében. A produkciót nem a bábszínház gyermekközönségének ajánlják, hanem a tizenéveseket szólítják meg vele. Az előadás a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel közösen készül; többségében diákok, illetve most végzett fiatalok a produkció alkotói.

 

A szeptemberi bemutatót követően novemberben Marosvásárhelyen is láthatja a darabot közönség. Ugyancsak az évad első felében Holle anyó klasszikus történetét mutatják be, a produkciót Székely Andrea rendezi.

 

kaboca

Fotó: Hartyányi Gábor, panoramio.com

 

A birodalom nélküli királylány történetének sajátos feldolgozását láthatja a közönség februárban Tengely Gábor rendezésében, ezt követően a Kutya-macska barátsága című produkciót tűzik műsorra, amit Sramó Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója rendez, Miliana Lenak macedón rendező pedig babaelőadást állít színpadra – mondta az igazgató, hozzátéve: a következő évadban is műsoron marad a Helka, a Balaton tündére című vízi bábszínházi előadás.

 

A régi játszóhely felújítási munkálatai alatt a veszprémi előadásokat a megyeszékhely belvárosában lévő Hangvilla nevű rendezvényközpontban játsszák.

 

Szeptember 18. és 21. között az idén nemzetközivé bővült Mesefesztivállal várják közönséget. Vendégprodukciók érkeznek Szerbiából, Erdélyből, Szlovákiából, Belgiumból és az Egyesült Államokból – emelte ki az igazgató. Székely Andrea hozzátette: a fesztiválon ősbemutatót is tartanak, Danny Bain amerikai zenész Gingerbread Man című előadását először itt láthatja a közönség.

 

A társulat vendégszerepléseiről szólva elmondta, hogy szeptember 6-án a budapesti Kolibri fesztiválon A Holdkirály palotája című előadást adják elő. Hozzátette: ugyancsak szeptemberben Ostravában játsszák a Ha Dede című babaszínházi előadást a Színház határok nélkül elnevezésű nemzetközi fesztiválon. A Gomboló című darabbal pedig meghívást kaptak Bolognába, Antwerpenbe és Brüsszelbe.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása