UTOLSÓ a Trafóban - Bemutatóra készül a Proton Színház

Az UTOLSÓ-val kezdi évadát a PROTON Színház. Rába Roland rendezése első alkalommal szeptember 11-én lesz látható a Trafóban.

 

A rövid nyár után már javában zajlanak az UTOLSÓ című előadás próbái, amit szeptember 11-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában mutat be a Proton Színház. Az előadást, melynek szövegkönyve a szereplők impovizációi alapján íródik, Rába Roland rendezi. A főszerepet Bánki Gergely alakítja. A további szerepekben pedig olyan színészek láthatók, mint a társulat állandó tagjának számító Tóth Orsi, illetve a Proton Színházzal most először dolgozó Baksa Imre, Ficzere Béla, Herczeg Tamás, Mázló Tímea és Székely Rozi.

 

UTOLSO HerczegTamas web

 

Röviddel a bemutató után egy igazi különlegesség készül. A Színházak Éjszakáján, szeptember 20-án, rendhagyó formában is lehet találkozni a Proton tagjaival: az Átrium Film-Színház Vauhaus kutyás programján belül Nagy Zsolt, Székely B. Miklós és Székely Rozi részvételével felolvasószínházat tartanak Michail Bulgakov Kutyaszív című darabjából, melyet Büki Dóra alkalmazott színpadra.

 

Augusztusban a groningeni Noorderzon Performing Arts Fesztiválon járt a társulat, ahol a telt házas előadások után a kritika is méltatta a színdarabot és a színészeket.

 

UTOLSO SzekelyRozi web

 

A külföldi érdeklődés a Proton Színház iránt továbbra sem lankad: szeptemberben a rotterdami De Internationale Keuze Fesztiválon, októberben pedig a szentpétervári Baltic House fesztiválján vendégszerepel a társulat Demencia című előadása. A turnésorozat novemberben előreláthatólag ismét Oroszországban, majd Franciaországban és Svájcban folytatódik, ezért a magyar közönség legkorábban 2015-ben láthatja újra Budapesten az előadást.

 

A hosszú külföldi távollét után azonban még év vége előtt visszatérnek Budapestre, hogy december 18-án és 19-én a Szégyen című előadásukkal búcsúzzanak a 2014-es évtől a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

 

süti beállítások módosítása