Egész napos programmal vár a Pozsonyi Piknik

Idén is a színházak jegyében rendezik meg a Pozsonyi Pikniket: a szombati eseményen budapesti és vidéki társulatok is fellépnek.

Hatodik alkalommal rendezik meg Újlipótváros polgárai és kisüzletei a Pozsonyi Pikniket, Budapest talán legnagyobb, hangsúlyozottan civil kulturális összejövetelét.
    

A rendező a környék lakóit, barátait és üzleteit tömörítő Pozsonyi Piknik Egyesület. A civil kulturális esemény célja, hogy minden korosztálynak igényes kikapcsolódást, kulturális élményt nyújtson.

    

A rendezvény egyik ötletgazdája a nemrég elhunyt író, Bächer Iván volt, akire a Piknik számos programjával emlékeznek majd. Az immáron tízezreket vonzó újlipótvárosi kulturális találkozó a XIII. kerületi Jászai Mari tér és a Szent István Park között, három színpadon több mint száz neves előadóval szórakoztatja a közönséget szeptember 6-án 10 és 22 óra között.

 

pozsonyipiknik


A Pozsonyi Pikniket ebben az évben is megtiszteli jelenlétével, zenéjével és ízeivel Pozsony városa. Idén először vidéki színházak produkciói is gazdagítják a Pikniket: a debreceni Csokonai Nemzeti Színház társulata érkezik a Pozsonyi útra, amelynek keresztutcái egyedi tematikával várják az érdeklődőket.

 

Színház utcává alakul egész napra a Radnóti Miklós utca, gyerekutca lesz a Gergely Győző utcából, a történelemre való emlékezés utcájává válik a Wallenberg utca, míg a Katona József utca gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat.


A Pozsonyi úton és mellékutcáiban az irodalomtól, az operán át a rock and rollig sokféle műfaj kedvelője találja meg kedvenceit. A Vígszínház vezetésével Budapest majdnem minden társulata játszik, illetve kiállít a fesztiválon.


Az újdonságok mellett a Piknik hagyományos programjait is megtartják: a legjobb pozsonyi kiflisütők idén is összemérik tudásukat, Újlipótváros legjobb étterme pedig idén is elnyeri szavazás alapján a Piknik Csillagot. A piknik utolsó órája a hagyományos közös rock and roll jegyében telik el.

 

A részletes program az esemény honlapján, a pozsonyipiknik.hu-n érhető el.

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása