Szeptemberben újra látható a Trágár Töredékek est

"Az erotika az ember alapmotivációi közé tartozik, akár tudomásul veszi, akár nem." A Trágár Töredékek című zenés estet szeptember 10-én, 20 órától tekinthetik meg az érdeklődők a Kis Á-ban.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A Trágár Töredékek című összeállítás kb. egyórás felolvasó est, zenei betétekkel tarkítva (gitárral kísérve). Még a '90-es években Galkó Balázs összegyűjtött egykori és mai költőktől (Haraszti Miklós, Kosztolányi Dezső, Szép Ernő, Lőwy Árpád, Janus Pannonius, Várady Szabolcs, Goethe, Somlyó Zoltán, Szilágyi Tibor, Orbán János Dénes) olyan verseket, amelyekben ezek a költők nem gondolkoztak azon, amin a köznapi beszéd igencsak akadozni szokott, vagyis hogyan nevezzék meg azokat a férfi-női nemiszerveket és mindazon dolgokat, amelyeket ezekkel művelni szokás.

 

Az előadásnak szándéka bizonyítani, hogy nem azért trágárkodunk, hogy a nézők "fennakadt szemekkel vergődjenek az ostorként rájuk suhintó sorok gyönyörében".

 

tragar toredekek

 

Az előadásban négyen - három férfi és egy nő - olvassák fel a szövegeket, olykor zenei aláfestéssel. Az előadásnak nem célja az önmagában való disznólkodás, mert annak semmi értelme.


A cél hogyan lehet megmutatni, hogy ez nem a közönségesség kategóriája, hanem helye, rangja van az életünkben, és hogy lehet ezeket a szavakat szépen, szellemesen használni is. Pornográfia nincs az előadásban. Ebben az előadásban csak erotika van, nem a megbotránkoztatás szándékával született. Reményeink szerint az előadás az elfogadott jó ízlés határain belül van - dacára annak, hogy kívül van rajta.


Az előadást 18 éven felüli nézőknek ajánlják!


Előadók:
Janik László, Köleséri Sándor, Nagy Eni, Torres Dani

 

Helyszín: Kis Á (Budapest, V. Irányi u. 25.)

 

 

süti beállítások módosítása