Jön a pulzArt Fesztivál Sepsiszentgyörgyön - Nagy József JEL Színháza is vendég

Színházi, irodalmi, zenei és képzőművészeti rendezvényeket kínál a II. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál, amelyet szeptember 11. és 14. között rendeznek Sepsiszentgyörgyön.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a helyi polgármesteri hivatal által szervezett fesztivál a játék, a játékosság jegyében zajlik, a meghívott előadások többsége ugyanis a színházhoz kötődik.
    

Többnyire olyan produkciókat hívtak meg, amelyek ritkábban elérhetők az erdélyi közönség számára. A pulzArt a fiatal pályakezdő művészeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít - olvasható az erdélyi színház közleményében.
    

A tavalyi részvétel után visszatér Sepsiszentgyörgyre Nagy József magyarkanizsai származású rendező-koreográfus-táncművész, a Trafó igazgatója, aki a JEL Színház Woyzeck című előadását hozza el. Ez a produkció 2006-ban elnyerte az Európai Színházak Szövetségének Taormina nevű Európa-nagydíját. A fesztiválon részt vesz a bukaresti Odeon Színház, a Bárka Színház, a helyi Tamási Áron Színház, az M-Studio és az Osonó Színházműhely, valamint Fehér Ferenc táncművész és koreográfus két produkciója tekinthető meg.
    

woyzeck 3

JEL Színház: Woyzeck

 

A pulzArt idén nulladik nappal bővül, így a rendezvénysorozat már szerdán elkezdődik Feldmár András Az elme játéka - játék az elmével című online előadásával.
    

Az irodalomkedvelő közönség találkozhat Mircea Cărtărescu és Doina Ruști román írókkal, Kukorelly Endrével, Tompa Andreával és György Attila csíkszeredai íróval. 

 

    cartarescu

Mircea Cărtărescu, a Sóvárgás, a Lulu és a Vakvilág c. regények szerzője

 

Csutak Magda, Mátyás László képzőművészek, Henning János és Kiss Bence fotóművészek kiállításai, valamint Cári Tibor és Baczó Tünde performansza is megtekinthető, esténként pedig koncertek lesznek.

 
Forrás: MTI
 

süti beállítások módosítása