Csehországi fesztiválon vendégszerepel a Vígszínház

A Vígszínház A revizor című előadásával nyitják meg szerda este a pilseni Nemzetközi Színházi Fesztivált, és Pilsen új színházépületét, a Nové divadlót.

Közép-Európa egyik legrangosabb színházi seregszemléjét 22. alkalommal rendezik meg szeptember 9. és 19. között. A revizor című előadást, Bodó Viktor első vígszínházi rendezését 2014 januárjában mutatták be a Vígszínház nagyszínpadán a Szputnyik Hajózási Társasággal közös produkcióként.

 

vigszinhaz

Úton Pilsen felé (fotó: Szkárossy Zsuzsa, vigszinhaz.hu)


Nyikolaj Vasziljevics Gogol komédiája mindig aktuális, szatirikus és groteszk kép a korrupció ördögien álnok rendszeréről, amelyben csak az egyéni érdekek számítanak. Egy vidéki kisváros elöljáróságai lázas igyekezettel próbálják elfedni a visszaélések, sikkasztások és hazugságok minden nyomát, miután értesülnek a titkos utasítással rendelkező fővárosi revizor érkezéséről.


A darabban többek között Hegedűs D. Géza, Járó Zsuzsa, Lengyel Tamás, Hevér Gábor és Kerekes József, valamint a Szputnyik társulatának művészei, Rainer Micsinyei Nóra és Szabó Zoltán játszik. A produkció jelmeztervezője Nagy Fruzsina, díszlettervezője Balázs Juli.


Az előadást négy kategóriában is jelölték az idei Színikritikusok Díjára. A produkció a 2013/2014-es évad legjobb előadásának járó elismerés egyik esélyese, míg a Polgármestert alakító Hegedűs D. Gézát legjobb férfi főszereplőnek jelölték. Balázs Juli díszlete, valamint Klaus von Heydenaber zenéje is a legjobbak között várja a Színházi Kritikusok Céhének szeptember 21-i díjátadóját.


A revizor legközelebb október 27-én és november 5-én látható a Vígszínházban.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása