Octopus Tarot Labirintus - Interaktív önismereti előadás a Kiscelli Múzeumban

Szeptember 21-én a Kiscelli Múzeum udvarán lesz látogatható Bérczi Zsófia projektje, az Octopus Tarot Labirintus. A Sziget Fesztiválon 2003 óta minden évben sikerrel futó interaktív előadás a Tarot kártya megelevenedett lapjainak segítségével hívja önismereti utazásra nézőit.

Az alkotók ajánlója:
 
Az Octopus Tarot Labirintus, mely 2003 óta a Sziget Fesztiválon minden évben felépül, és számos más fesztiválon - Győrben, Budapesten, Újvidéken és Lille-ben - is vendégszerepelt, kivételes előadásformát követ, melyben a mondanivaló nagy mértékben egyénre szabott: interaktív kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba, vagy ha úgy tetszik: filozófikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet egy nyolcszögletű, háromdimenziós labirintus zsákutcák nélkül, melyből meg kell találni a kivezető utat.
 
tarot1
 

A labirintus a beavatás és az újjászületés misztériumának útja. Nem csak a tekervények formája teszi az utat labirintussá, hanem főként a megtett út miatt bennünk megszülető mentális változás. Ebben a labirintusban a labirintus és a tarot (ejtsd „taró”) misztériuma, mint az életút és annak stációi összefonódnak.

Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a labirintusban tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban.

tarot2

Ha a látogató elindul a labirintusban önmagát megkeresni és megismerni, útján a tekervények mentén kis terekben rájuk váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk.

tarot3

Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket, illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is.

Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében.
 
tarot4

Az Octopus Tarot Labirintus „meghívás az önmagunkkal való találkozásra, önismereti igényeink kielégítésére és vállalására – méghozzá egyénileg, ki-ki a maga útját bejárva. Egy felelősségteljes utazás, mely a Tarot egyes archetípusait megszemélyesítő labirintuslakókkal folytatott interaktív találkozások hatására mély lenyomatot hagy, és egyre mélyebbre és mélyebbre hatol a játék előrehaladtával. Egy valós tapasztalat, mely lecsupaszít és megváltoztat, átalakítja azt, aki belép...” - Daniele Rizzo
 
Az előadásról továbi információkat és képeket a www.livingpicture.org oldalon talál.
 

 
Octopus Tarot Labirintus
 
személyes interaktív önismereti előadás

Szereplők:
 

1. Mágus: Király Mónika 
2. Papnő: Birtalan Krisztina 
3. Uralkodónő: Törzsök Kata 
4. Uralkodó: Zemlényi-Kovács Barnabás
5. Próféta: Fenyvesi András / Magyar László
6. Válaszút: Békefi Róbert
7. Kocsihajtó: Bérczi Zsófia 
8. Igazságosság: Kreif Kinga 
9. Remete: Tankó Barnabás
10. Sorskerék: Kása Tímea
11. Erő: Marosán Médea 
12. Akasztott: Farkas Péter
13. Halál: Fenyvesi Boga 
14. Mértékletesség: Horváth Luca 
15. Ördög: Makra Viktória és Chován Gábor 
16. Torony: Mészáros Piroska
17. Csillag: Csikós Nóra / Fenyvesi Zsuzsanna
18. Hold: Szabó Vera
19. Nap: Hrotkó Heléna 
20. Ítélet: Gohér Edina
21. Világ: Lipták Orsi
22. Bolond: Zemlényi-Kovács Zoltán 
23. Föld: Sarlós Ágnes 
24. Kapu: Molnár Anna
 
Művészeti és projektvezető, rendező: Bérczi Zsófia

Labirintusterv, jelmez, kártyaterv: Bérczi Zsófia
Szerkezetterv: Terebessy Tóbiás

 

Helyszín: Kiscelli Múzeum udvara, 1037 Budapest, Kiscelli u. 108

Időpont: 2014. 09. 21-én 12.00 – 17.30 között, belépés 3 percenként egyesével 16.00-ig
Hossz: egyéntől függő, de maximum 2 óra
Nyelv: magyar, angol

 

Az előadásra a regisztráció kötelező a www.livingpicture.org oldalon!

Kapcsolat: zsofia_berczi@livingpicture.org, 70-3387002
 
A labirintusban a 24 szereplő a látogatókkal egyénileg foglalkozik, így a részvételi díj ennek megfelelően alakul. 
Jegyárak a 2014. 09. 15-ig regisztrálók részére: a teljesárú jegy 4000 Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegy 3000 Ft.
Jegyárak a 2014. 09. 15. után regisztrálók részére: a teljesárú jegy 5200 Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegy 3900 Ft

 A regisztráció érvényes helyfoglalás, a jegyár a helyszínen fizetendő.
  Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a jegyár maximum 2 órás időtartamra szól, hosszabb benttartózkodás esetén minden megkezdett félóra után egységesen 1000 Ft felárat számolunk fel.
 
Az előadás eső esetén a Kiscelli Romtemplom kriptájában lesz megtartva!

 

süti beállítások módosítása