Háy come Beck - Ma a SzínházPONTban!

Háy come Beck, OSZMI könyvbemutató, Katonadalok és Bagossy makettek MA a SzínházPONTban!

A Színházak Éjszakája Információs központja, a SzínházPONT a jegy- és karszalag árusítás, a kiállítások és színházhoz köthető installációk mellett színházi előadásoknak, beszélgetéseknek is helyt ad. 

 

fogolyszinhaz

 

Szeptember 11-én a következő programokkal várják a Nagyérdeműt: 

 

16:00 - 16:30 Színészkatonák, fogolyprimadonnák: 

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tárlatvezetése és könyvbemutatója.

 

16:30- 17:30 Nemzeti Színház: Katona dalok 
A Fekete ég, háborús előhang – Molnár Ferenc: A fehér felhő, mirákulum egy részben című előadásban szereplő színművész hallgatók katonadalokat énekelnek

 

17:30 - 18:30 Bagossy Levente tárlatvezetése 
a makettkiállításban, amelyben egy tucat jelentős mai színházi előadás díszletét tekionthetjük meg babaházi méretekben. 

 

hay come beck

 

 

19:00 - 20:30 Háy come Beck

Egy rockzenész és egy író találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Kettős figyelem, közös játék versekkel, dalokkal és novellákkal.

Háy János író, és Beck Zoltán a 30Y frontembere először Budapesten egy fotózáson, az egyik metróvonal alagútjában találkoztak. Néhány közös fellépés után elhatározták, hogy egy kicsit feszesebb szerkezetű, interaktív estet hoznak létre, amelyben Háy János versei, prózái összefonódnak Beck Zoltán dalaival.

Beck Zoltán - „Egyszerű volt a kiindulópontunk: olyat tudunk csinálni a színpadon, amit egyébként is. És amit nem, arról nem akarjuk azt állítani, hogy menne. Amit meg tudunk: írni, zenélni, gondolkodni, beszélni, hallgatni, ilyeneket. Az este ennek megfelelően alakul. És ahol mi kevesek vagyunk - mert nem vagyunk például jó színészek -, ott megkérjük a jelenlévőket, hogy szálljanak be a játékba."

Háy János – „A terv az az, hogy mindig legyen benne mozgás, ne legyenek teljesen egyformák az előadások, azt szeretnénk, ha mi magunk számára is impulzív és megtermékenyítő lenne egy-egy fellépés.„

 

14

 

A programok ingyenesen látogathatóak. Helyszín: http://szinhazPONT.hu

 

süti beállítások módosítása