A Duda Éva Társulat lesz a SzínházPONT pénteki vendége

Szeptember 12-én színpadi tai chi-gyakorlatok és a Duda Éva Társulat Fragments című összeállítása látható a Színházak Éjszakája információs központjában.

 

A SzínházPONT Színházak Éjszakája karszalaggal, vagy a résztvevő teátrumok bármelyikébe szóló érvényes színházjeggyel ingyenesen látogatható.

 

A SzínházPONT pénteki programja:

 

17:00 - 18:30 Színházi Thai Chi 
19:00 - 20:30 Duda Éva Társulat: Fragments (Az együttes idén ünnepli fennállásának 5. évfordulóját - ennek örömére részleteket láthatunk előadásaikból.)

 

A SzínházPONT további programja itt található.

 

Cím: 1056 Budapest Szabad sajtó út 5. (Az egykori Budapest Galéria helyén)

 

flashback ea domolky daniel

Fotó: Dömölky Dániel/evaduda.net

 

A Duda Éva Társulatról:

 

A Társulat a 2009/2010-es színházi évad során formálódott önálló együttessé Duda Éva kezdeményezésére, aki független alkotóként számos színházi műfajban dolgozott korábban, nagyszínpadi zenés előadások és kis létszámú progresszív előadások koreográfusaként vált ismertté.


Az együttes első, egyben bemutatkozó darabja a Lunatika volt, mely elnyerte a Lábán Rudolf-díjat, és több fesztivál díjnyertes előadása lett. Ekkor fogalamzódott meg a csapat irányultsága a kortárs tánc területén, kialakultak a színpadi közlés alapvetései, a mozgásvilág sajátos dinamizmusa, a fizikai tánc kifejező és drasztikus elemeinek használata, valamint a táncosok egyéniségéből fakadó személyes megoldások, és legfőképpen a tánc nem esztétikai, hanem színházi megközelítésének igénye.


Rövidesen egy teljes repertoár felépítése következett, melyben számos vizuálisan vagy tartalmilag jelentős előadás született, mint a Faun, az overDose, az After, vagy éppen a kultúrpolitikára reagáló Stop’n’Go és a Virtus. Az alkotó közösségnek tekinthető együttes gyakori vendége hazai és nemzetközi rendezvényeknek, fesztiváloknak, és a repertoár gazdagítása céljából maga is meghív külföldi alkotókat egy-egy produkció létrehozására. További tevékenységét tekintve rendszeres szervezői workshopoknak, szakmai programoknak, és a koprodukciók és nemzetközi együttműködések híve. Saját stúdiója a Jurányi utcai Inkubátorházban található.

 

süti beállítások módosítása