Ínyenc táncház és libabőr - Jön a XII. Keszthelyi Táncpanoráma

A Keszthelyi Táncpanoráma a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezésében kerül megrendezésre immáron 12. alkalommal. 

 

"Nagyszabású táncházzal és egy tánctörténeti prezentációval, a Táncoló filmkockákkal kiegészülve érkezik Keszthelyre a Nemzeti Táncszínház szervezésében idén 12. alkalommal megrendezésre kerülő Keszthelyi Táncpanoráma. A keszthelyiek ez alkalommal is három nagy táncegyüttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (korábban Honvéd Táncszínház) produkcióit láthatják. A fesztivál Dusa Gábor fotóriporter 24 című fotókiállításával és a Táncoló filmkockákkal, Lakatos János Nívó-díjas koreográfus, táncpedagógus hihetetlenül szórakoztató tánctörténeti prezentációjával gazdagodott. Utóbbiból megtudhatják többek között azt, hogy melyik a „Legtöbb libabőrt kiváltó táncjelenet” a tánctörténelemben" – mondta Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

 

Keszthely a Balaton-part legnépesebb városa, hagyományokban gazdag kulturális és oktatási központ, egyetemi város, a Balaton egyik leglátogatottabb települése, amelynek egyik fontos kulturális eseményévé vált a Keszthelyi Táncpanoráma, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több – néptánc, táncszínház, modern balett – műfajban. A felnőtt korosztálynak szóló esti előadások mellett, a gyermekekre is gondolva, professzionális együttes tolmácsolásában táncos mesedarabot is műsorra tűztünk.

 

Idén a Bozsik Yvette Társulat Csillagokkal táncoló Kojot című előadását láthatják a gyerekek, míg a felnőtt közönséget a Honvéd Táncszínház Táncoló Tavasz, valamint a Szegedi Kortárs Balett Rítus című produkciója szórakoztatja.

 

8F1A7046

 

 

PROGRAM

 

2014. szeptember 18., csütörtök

11.00 és 14.00 Bozsik Yvette Társulat:

Csillagokkal táncoló Kojot

gyermekelőadás

 

2014. szeptember 18., csütörtök

19.00

Táncoló filmkockák

Az őrült ’80-as évek

Előadó: Lakatos János NÍVÓDÍJAS koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára.

 

 

2014. szeptember 19., péntek,

19.00

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Táncoló tavasz

Folklór-kalendárium

17.00 és 18.00  között táncház a Fő téren Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, Harangozó-díjas, Kiváló és Érdemes Művésszel

 

2014. szeptember 19., péntek,

előadás után Dusa Gábor

24 című kiállításának megnyitója

2014. szeptember 19 - október 19.

 

2014. szeptember 20.,szombat,

19.00

Szegedi Kortárs Balett:

Rítus

 

 

 

süti beállítások módosítása