Mozikba kerül A vágy villamosa-előadás Gillian Andersonnal

Világszerte számos filmszínházban láthatja majd a közönség a londoni Young Vic Színház nagy sikerű előadását, Tenessee Williams A vágy villamosa című darabját Gillian Andersonnal a főszerepben.

 blanche1

 

A Benedict Andrews rendezésében színpadra állított dráma élő felvételét szeptember 16-tól közvetíti a mozikban a Fanthom Events, a National Theatre Live és a By Experience. A színműben Gillian Anderson kapta Blanche DuBois, a kétségbeesett déli szépség szerepét, aki hazatér húgához, Stellához. Stella erőszakos, durva férjét, Stanleyt Ben Foster alakítja. 

 

Andrews az 1947-ben született Pulitzer-díjas darabot napjaink New Orleansába helyezte, a színészek egy folyamatosan forgó színpadon játszanak, ami a nézők számára folyton új perspektívát kínál és egyben jelzi, ahogy a szereplők egyre mélyebbre csúsznak az őrület örvényében. 

 

blanche3


Gillian Anderson szerint a forgó színpadhoz könnyen hozzászoknak a nézők, egy idő után észre sem veszik, csak a rendezés előnyeit érzékelik, nagyon kevesen vannak, akik nem értik meg ezt a koncepciót.


A 46 esztendős egykori X-akták-sztár, aki Londonból telefonon nyilatkozott az AP hírügynökségnek, elárulta, hogy hosszú ideje készült Blanche szerepére, és az élményt most ahhoz hasonlította, mintha egy olyan paripán lovagolna estéről estére, amelyet sohasem tud megszelídíteni. 

 

blanche


"Ez egy behemót. Rátelepszik az ember vállára, mint egy rossz álom" - mesélte a szerepről hozzáfűzve, hogy miután megküzdött annak megpróbáltatásaival, az számára "maga a mennyország". Anderson arról is beszélt, hogy szeretné egyszer a Broadwayn is eljátszani Blanche-t.

 

A darabot július végén tűzte műsorára a Young Vic, a szeptember 16-i előadás élő felvételét pedig negyven ország 1500 vetítővásznán láthatja majd a közönség.

 

Forrás: AFP, MTI

 

 

süti beállítások módosítása