Nyílt nappal vár a soproni színház

A Soproni Petőfi Színház szeptember 20-án, szombaton nyílt napot tart délelőtt 10 órai kezdettel. A magyar dráma napja tiszteltére életre hívott rendezvényen színes programok várják a közönséget.

A nézők ezen a napon bepillanthatnak a kulisszák mögé, körbejárhatják a színház rejtett zugait, találkozhatnak a társulat népszerű tagjaival, akik közül többen jelmezbe bújnak, hogy közös fotók készülhessenek velük.

 

A nyílt napon a színház vendége lesz Dinnyés József, a legendás dalnok, fellép a Soproni Fuvola Kvartett, és a közönség színpadon láthatja a nemrég megalakult Sopron Balettet.

 

dinnyes jozsef

Dinnyés József

 

Számtalan szórakoztató program várja a családokat a magyar irodalom jegyében. Farkas Tamás színművész Egy kis XX. század címmel idézi meg egy békebeli világ kávéházi hangulatát. A gyerekek találkozhatnak Lúdas Matyival, Fazekas Mihály igazságosztó hősével, a celldömölki bábcsoport előadásában, a nagyobbak pedig nevethetnek Petőfi Sándor klasszikus történetén, A helység kalapácsán, amelyet Gál Tamás ad elő. Aki pedig szereti Rejtő Jenő kacagtató történeteit, annak feltétlenül ott a helye a Rejtő, a megejtő című zenés felolvasószínházi műsoron, ahol többek között Piszkos Fred is visszatér. Az est házigazdája Varga Róbert újságíró.

 

helyseg kalapacsa

Gál Tamás: A helység kalapácsa

 

Hang-tár címmel  a színészek zenés műsorral is kedveskednek a szórakozni vágyóknak.

 

A nagyszabású eseménysorozat keretében rendezi meg a Petőfi Színház a Teátrumi Színözön című tavaly elindult programját. Ennek keretében három különleges előadást láthatnak a nézők az intézményben.

 

A nyílt napon borkóstolás és zsíroskenyér is várja az érdeklődőket. Ezen a napon a színházbérletek kedvezményes áron válthatók meg.

 

 

süti beállítások módosítása