Újra táncfesztivált rendeznek Egerben

3. alkalommal rendez Stúdiószínházi Táncfesztivált a GGTánc Eger.

A Gárdonyi Géza Színház tánctagozata idén is a legjobb együttesek közül hívja Egerbe szeptember 17. és 21. között a táncművészet képviselőit.

 

- Kelet-Magyarország egyetlen professzionális fesztiválja a miénk, ami abban is egyedülálló, hogy stúdió előadásokat hív Egerbe. A tánc mindenkihez szól, a tánc nyelvéhez nem kell tolmács – fogalmaz Topolánszky Tamás. "A GG Tánc vezetője szerint idén is minden korosztály talál kedvére valót: a Közép- Európa Táncszínház, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház, a Miskolci Balett, a Tünet Együttes, a PR-Evolution Dance Company, az Ethofil zenekar, a Bozsik Yvette Társulat és a Pozsonyi Ifjú Szívek, valamint Góbi Rita Társulata lesz vendégünk" - mondja a tagozatvezető.

 

"Ebből a programsorozatból nem csupán a közönség profitálhat, saját- és vendégtáncművészeink számára egyaránt szakmai fejlődést jelent. Azáltal, hogy figyelemmel kísérjük egymás munkáját olyan együttműködések is létrejöhetnek, mint például a Szaffi, illetve a Cigánybáró címmel készülő előadásunk, amit a dunaújvárosi társulattal együtt mutatunk be - a Nemzeti Táncszínház közreműködésével-és játsszunk majd több magyarországi nagyvárosban és a Művészetek Palotájában. Ezúttal is igyekeztünk minél több színházi struktúrát képviselő nemzeti, kiemelt vagy független kategóriájú társulatot meghívni, ami természetesen az előadások stílusát is meghatározza és megmutatja a táncművészet sokszínűségét. Először vált nemzetközivé a fesztivál: a pozsonyi Ifjú Szívek néptánc bázisú, de mai elemekre épülő előadása betekintést ad a határainkon túli kínálatba is" - összegzett Topolánszky Tamás.

 

Fesztival plakat

 

 

 

FESZTIVÁLPROGRAM

 

szeptember 17.

/Nagyszínpad/

19.30 KET: Horda  

 

szeptember 18.

/Stúdiószínpad/

19.30 Miskolci Balett: 4kívánság
utána
Dunaújvárosi Bartók Táncszínház: Verslábak

 

szeptember 19.

/Stúdiószínpad/

19.30 Tünet Együttes: Priznic

utána

PR-Evolution Dance Company: Magdalena

utána
Impro 2014 a GG Tánc Egerrel, az Ethnofil zenekar közreműködésével

 

szeptember 20.

/Stúdiószínpad/

15.00 Bozsik Yvette Társulat: Csillagokkal táncoló Kojot

20.00 Bozsik Yvette Társulat: Tavaszi áldozat

 

szeptember 21.

/Stúdiószínpad/

19.30 GobeDance- Góbi Rita Társulata: Ne hisztizz!
utána

Pozsonyi Ifjú Szívek: Hontalanítás

 

 

 

süti beállítások módosítása