Bánfalvi Eszter: "Mindig marad bennem drukk"

Az idei évadtól a szombathelyi Weöres Sándor Színházhoz szerződött Bánfalvi Eszter. A színésznővel Matalin Dóra, az Index újságírója beszélgetett. Lapszemle.

 
A színésznő, akit hamarosan Török Ferenc új filmjében, a Senki szigetében láthatunk, arról beszélt az interjúban, hogy egy-egy új munkafolyamat előtt mindig nagyon izgul. "Színpadon is, filmes feladatok előtt is rettegek. Nagyon megörülök a feladatnak, aztán rövid időn belül elkezdek szorongani, hogy én meg a szerep hogy fogunk találkozni. Aztán nekiesek és melózok rajta. De nálam soha nem jön el az a pont, amikor megnyugszom, mindig marad bennem drukk. Így jön ki rajtam a felelősség, hogy ábrázolnom kell egy embert" - árulta el Bánfalvi Eszter, hozzátéve, hogy ez volt az oka, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemre csak az ötödik próbálkozásra vették fel. "Megfelelési kényszerem volt. Bepánikoltam attól, hogy egy év várakozás után tíz percben kell megmutatnom a képességeimet, nem is adtam esélyt, hogy a felvételiztetők lássák, hogy ki vagyok". Bánfalvi Esztert végül Novák Eszter és Ascher Tamás zenész színész osztályába vették fel.
 
eszter banfalvi
 
Az egyetem után a színésznő részt vett a HOPPart megalapításában, majd az Alföldi-féle Nemzetibe szerződött, ahol többek között a Szent Johanna címszerepét játszotta. Bánfalvi Eszter elmesélte: a színázban az egyik legnagyobb élménye a Hollósi Frigyessel való találkozás volt. "Életem egyik legnagyobb találkozása, legfontosabb embere a mai napig. Remélem, hogy amíg élek, nem fogom elfelejteni egyetlen mondatát, nézését, egy percet sem, amit vele töltöttem. Ez az egyik legfontosabb muníció nekem. Egy mérhetetlenül pózmentes, nagybetűs ember, aki nem simogatta a buksimat, hanem előadás után, ha nem tetszett valami, szólt, hogy gyere ide, és elmondta. Hihetetlenül jó orra volt" - emlékezett Bánfalvi Eszter.
 
A színésznő az igazgatóváltás után úgy döntött, nem folytatja a Nemzetiben. "Minden tiszteletem, hogy [Vidnyánszky] letette a voksát egy értékrend mellett, de én ehhez nem tudok csatlakozni" - mondta a Bánfalvi Eszter, aki ezután szabadúszó lett, az új évadban viszont a Weöres Sándor Színházhoz szerződött.
 

A teljes cikk itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása