Készül a Folyón túl Itália a Belvárosi Színházban

Október 8-án mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Znamenák István rendezésében a Folyón túl Itália című legújabb darabját a Belvárosi Színházban. Joe Dipietro vérbeli komédiájában Benedek Miklós, Lukáts Andor, Lázár Kati, Szabó Éva, Szabó Kimmel Tamás és Cseh Judit játszanak.

 

Folyon tul Italia  Szabo Eva és Benedek Miklos Foto-Nyiro Laszlo

Fotó: Nyírő László

 

Az Orlai Produkciós Iroda nem első alkalommal igyekszik az idősebb generáció gondolkodását és életfelfogását bemutató előadást létehozni. A nagy négyes után ezúttal is egy komédiát állít a színpadra, amelyben a nagyszülők és a szeretett unoka kapcsolatát mutatja meg humoros eszközökkel a nézőnek.

 

Ahogy a színlap is sejteti: “Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül…”

 

Folyon tul Italia Lazar Kati Foto-Nyiro Laszlo

Fotó: Nyírő László

 

Znamenák István rendezésében Benedek Miklós, Szabó Éva, Lukáts Andor és Lázár Kati alakítják a szerető nagyszülőket, Szabó Kimmel Tamás pedig a mindennél jobban istenített unokát. Az idősek számára a család szentsége az első, a fiatal számára már nem feltétlenül. Erre az ellentmondásra épül a darab, amely a rengeteg nevetés mellett, mélyen megérinti a nézőt és sokakban feleveníti majd a szülői gondoskodás mindent átható érzését.

 

Folyon tul Italia Lukats Andor Foto-Nyiro Laszlo

Fotó: Nyírő László

 

A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi és a Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.


A premier időpontja: 2014. október 8. 20 óra, Belvárosi Színház
További előadások: 2014. október 10.,11.,19.

 

Forrás: Orlai Produkció

 

süti beállítások módosítása