Sárkány lehelet - Szávai Viktória estje a SzínházPONT műsorán

Szeptember 16-án a Dinamó Budapest Kísérleti sétája, valamint Szávai Viktória Weöres Sándor estje szerepel a SzínházPONT műsorán.

16:30-tól és 17.30-tól az SZFE dramaturg szakos hallgatóiból alakult Dinamó Budapest: Kísérleti séta - Interaktív szemlélődés, audió várostúrája indul a SzínházPONT-ból. A programon való részvétel regisztrációköteles.

 

dinamo budapest

Fotó: Dinamó Budapest

 

19 órától a Radnóti Színház művésze, Szávai Viktória lesz a Színházak Éjszakája fesztiválközpontjának vendége. Sárkány lehelet című estjéről így vall a színésznő:

 

"Weöres Sándor a magyar irodalom egyik legkülönlegesebb alakja. Páratlan formaérzéke lenyűgöző műveltséggel és képzelőerővel párosult. Már életében klasszikussá vált. Az élet praktikus oldalához nem értett, nem is érdekelte. A költészeten kívül semmit nem vett komolyan – mondták róla. Nevezték koboldnak és zseninek, modernnek és ősinek, infantilisnek és bölcsnek. Egy biztos: olyan hangot ütött meg, amit előtte és azóta se senki.

 

Weöres Sándor úgy határozta meg saját költői énjét, mint személyiségétől megfosztott poéta, aki saját korlátaitól megszabadulva képes átélni a világ egészét. Ezt a korlátlanságot próbálom megragadni, eljátszani létformákkal, nemiséggel, természeti erőkkel, istenekkel, zeneiséggel, csupa olyan jelenséggel, ami itt van körülöttünk-bennünk, de elszoktunk attól, hogy érzékeljük. Legföljebb csak kivételes pillanatokban."

 

szavai viktoria sarkany lehelet

Fotó: Kárpáti Iván/karpatifoto.hu

 

A SzínházPONT Színházak Éjszakája karszalaggal, vagy a résztvevő teátrumok bármelyikébe szóló érvényes színházjeggyel ingyenesen látogatható.


Cím: 1056 Budapest Szabad sajtó út 5. (Az egykori Budapest Galéria helyén)


A SzínházPONT további programja itt található.

 

süti beállítások módosítása