Nyílt napot tart a Nemzeti Színház - Udvaros Dorottya szülinapi koncertet ad

Hajókázás a Dunán a színház színészeivel, körhintázás, Udvaros Dorottya koncertje, beszélgetés Hobóval, gyerekprogramok, villámrandi és kiállítások várják a nézőket a Nemzeti Színházban a hétvégén.

Szombaton a Színházak éjszakáján azok a nézők, akik a délután 3 órakor kezdődő Szentivánéji álom előadásra váltottak jegyet, a darab megtekintése után felszállhatnak a Haller utcából induló hajóra a Nemzeti Színház színészeivel és végigbeszélgethetik velük a másfél órás utat - áll a színház közleményében.

 

Nyiltnap alapfoto


Mint írják, a Nemzeti Színház idei évadának egyik legfontosabb bemutatója lesz a Körhinta című legendás film adaptációja, amelynek bevezetéseképpen ingyenes körhintázásra várják a gyerekeket és felnőtteket a teátrum nyílt napján vasárnap, amikor a magyar dráma napját is ünnepeljük.


A Nemzeti nyílt napján az idén 60 esztendős Udvaros Dorottya születésnapi koncerttel kedveskedik a nézőknek, amelyet este a Gobbi Hilda Színpadon tartják. Előtte Szirtes Edina Mókus a Nemzeti színészeivel ad közös koncertet.


Földes László Hobo beszélgetésre várja a nyílt napra látogatókat, az eseményen a színházban készülő produkcióiról is szó lesz.

 

Villámrandira is várják a látogatókat két új előadásuk, az Operett és a Szentivánéji álom szereplőivel. Nyílt próbát tart Vidnyánszky Attila Molnár Ferenc Fehér felhő című művéből és a nézők betekinthetnek az őszi gyerekelőadás, az Egerek próbájába is. Bábszínház, kézműves programok, rajzverseny is várja a gyerekeket a nyílt napon.


A Színházak éjszakája és a nyílt nap programjai közben az elmúlt napokban elhunyt két neves színművészre, a nemzet színészeire, Avar Istvánra és Sztankay Istvánra is emlékezhetnek a nézők. Sztankay István és Avar István fényképét az előcsarnokban helyezik el, itt róhatják le kegyeletüket a nemzeti színészeinek tisztelői. egy-egy szál virággal.

 

A teljes programot a Nemzeti honlapján elérhetik.

 

süti beállítások módosítása