A hosszabbik út - Felnőtt résztvevőket várnak a Szputnyik és a Kerekasztal előadására

Október 14-én a Marczibányi Téri Művelődési Központban lesz látható a Kerekasztal Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság színházi nevelési előadása, A hosszabbik út. Ezúttal azonban nem egy osztályközösség, hanem felnőtt nézők részvételére számítanak.

Ajánló az előadás elé:

 

A Kerekasztal Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság színházi nevelési előadása Nick Hornby Hosszú út lefelé c. regénye alpján készült.

 

Négy ember találkozik egy toronyház tetején. Négy teljesen különböző karakter, akik csupán egyetlen dologban hasonlítanak egymásra: úgy érzik, az életük olyan válságba került, amelyből nincs kiút.

 

hosszabbik2

 

Az előadást beválogatták a 2014-es POSzT versenyprogramjába, ahol Hay Anna a legjobb női alakítás díját kapta a színész szakmai zsűritől.

 

2013-ban a VII. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén elnyerte az ASSTEJ Üveghegy-díját és a szemle fődíját.

 

A mostani alkalom különlegessége, hogy az előadás során most nem egy osztályközösség, hanem különböző helyekről érkező felnőtt nézőink részvételére számítanak. A színházi játék Magyarország első, kimondottan fiatal felnőttek számára készült színházi nevelési programja.

 

"A fontos, jól kifejtett, összetett és a megcélzott korosztály számára kiemelten érdekes téma, a pontosan átgondolt és remekül kivitelezett módszer és a színházi értelemben is kifogástalan forma találkozása ez. Nevezzék bár iskolai foglalkozásnak vagy színházi nevelési alkalomnak, A hosszabbik út a legtartalmasabb és legélvezetesebb színházi előadások egyike." - Kovács Bálint (egyfelvonas.postr.hu)

 

"A Kerekasztal Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság üdítően szellemes és elgondolkodtató játékra invitál." "A hosszabbik út legnagyobb hatása, hogy aktív szereplővé avatja a nézőt. Nem előtte, nem utána, hanem a színjáték során teszi érdekelté a történet iránt." - Jeges-Varga Ferenc (olvassbele.com)

 

Bővebb információ az előadásról: www.kerekasztalszinhaz.hu/hosszabbik

 

hosszabbik1 

 

A hosszabbik út

 

Szereplők:

Jess – Hay Anna m.v.

JJ – Farkas Attila

Martin – Fábián Gábor

Maureen – Hajós Zsuzsa

 

Közreműködik: Lipták Ildikó, Nyári Arnold

Munkatársak: Bagaméry Orsolya, Szivák-Tóth Viktor, Tárnoki Márk

Rendezte: Gigor Attila

 

Előadás:

2014. október 14. 18 óra

Marczibányi Téri Művelődési Központ

 

süti beállítások módosítása