"A minőség mindenütt elvárás" - Szervét Tibor válaszolt

Szervét Tibor tizenhét évig volt a Radnóti Színház oszlopos tagja, az idei évadban viszont a Tháliába szerződött. Ennek kapcsán kérdezte a színészt a Magyar Nemzet. Lapszemle.

A Magyar Nemzet cikkéből:

 

"Harmadik éve hívtak ide a Tháliába vendégként. Ez jó érzés. Ezzel szemben - vagy ezzel párhuzamosan - a Radnótiban néhány éve már nem volt szükség rám. Amikor erről beszélgetni próbáltunk a Radnóti igazgatójával, Bálint Andrással, ő állította, hogy ez így nem igaz, szükség van rám. Igen ám, de kiderült, hogy a rám osztott szerepekben, munkákban valahogy nem tudok kibontakozni. Lassan be kellett látnom, hogy a hosszú és tartalmas munkakapcsolat véget ért, menni kell" - fogalmazott Szervét Tibor.

 

szervet tibor

A kép forrása: Origo

 

Amikor arról kérdezték, színészként nincs-e hiányérzete amiatt, hogy a Thália idei évada főleg vígjátékokra épül, Szervét Tibor így válaszolt: "Az idei tháliás bemutatók közül kettőben játszom, mindkettő vígjáték. A Madách Színházban három élő darabom van, amelyek közül a Spamalot és a Furcsa pár egyértelműen vígjáték. A Radnóti Színházban két előadásban játszom tovább. Az egyik a Bolha a fülbe, a másik A csillagos ég, mindkettő vígjáték. Mondjam-e tovább? A színházak hajlanak a vígjátékok felé, egyrészt általában, másrészt manapság még inkább, tartva attól, hogy a nézők más műfaj előtt már nem ennyire nyitottak."

 

"A Thália műsorpolitikája nyilván azért alakul így, mert meg akarják teremteni a nézői bázisukat. Ez magától értetődő és jó törekvés. Én meg szeretem a vígjátékokat, természetes része a színháznak és természetes igénye a nézőknek. És meg is teszünk mindent annak érdekében, hogy ez olyan minőségen történjen, hogy azt mondják: tényleg, ezek milyen jók! Ebben van személyes felelősségem és van a társulatnak is kollektív felelőssége" - mondta a színész.

 

Szervét Tibor arról is beszélt, hogy bármilyen műfajú darabról legyen is szó, a legfontosabb, hogy a néző igényes, valódi történeteket lásson a színpadon. "A minőség mindenütt elvárás. Sőt, ha van rá mód, a jó is legyen még jobb. Steve Jobs, az Apple atyja fogalmazott úgy: olyan termékeket kell adnunk az embereknek, amelyek létezéséről eddig fogalmuk sem volt, de ha megkapják, nem tudnak nélküle élni. Számomra ez a színházi, alkotói felelősség alapja. Még azzal sem lehet egy színházban takarózni, ha tele van a nézőtér. Persze hogy tele van: mindnyájunk elemi igénye, hogy jó történetekkel segítsük és támogassuk a saját életünket, amelyben időnként sok a kérdés meg baj" - fogalmazott Szervét Tibor.

 

A teljes interjú a Magyar Nemzetben olvasható.

 

süti beállítások módosítása