Az István, a királyt állítják színpadra a Pannon Egyetem hallgatói

Novemberben mutatják be a veszprémi Pannon Egyetem hallgatói az István, a király című rockoperát - hangzott el a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere fontosnak nevezte, hogy az egyetemen tanuló fiataloknak is lehetőséget biztosítsanak tehetségük kibontakozására és a város kulturális életében való aktív részvételre.


Friedler Ferenc rektor hangsúlyozta: az egyetem vezetése támogatja, hogy a többségében műszaki hátterű intézmény hallgatói művészeti tevékenységeket is végezzenek.

 

veszpremi egyetem

 

Az ötletgazda, Halmay Gábor elmondta: a Hallgatók a Művészetekért Egyesület által Veszprémben először állítják színpadra a rockoperát, amelyet koncertváltozatban mutatnak be az egyetem zenekarával, volt és jelenlegi hallgatók közreműködésével. 


A darabot Szeles József, a veszprémi Petőfi Színház színművésze rendezi. Mintegy 40-en szerepelnek benne, köztük nyolc szólóénekes és egy öttagú zenekar. A másfél milliós költségvetésű István, a király bemutatója novemberben lesz a veszprémi Hangvillában. Az alkotók elmondták, tervezik, hogy az ország más felsőoktatási intézményeibe is elviszik az előadást.


A tájékoztatón Mihalovics Péter, a Bakony-Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos elmondta: olyan örök érvényű értékeket közvetít a darab, melyek ezer éve fenntartják közösségünket. Ezek közt említette az európaiságot, az államiságot és a kereszténységet, amelyeket az egyetemisták hitelesen tudnak közvetíteni kortársaik felé.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása