A Tünet Együttes Amerikába készül

A Tünet Együttes meghívást kapott New Jersey jelentős színházától. 

Az Alexander Kasser Theater ősszel négy alkalommal, 2014. október 16-19. között játssza Apropó című előadásukat. Az előadást a hazai közönség az Átrium Film-Színházban láthatja szeptember 29. hétfőn 20.00 órától.

 

apropo tunetegyuttes 1

 

A tengerentúli fellépés saját pályafutásuk és a hazai táncélet egésze szempontjából is különleges jelentőséggel bír. A világszerte ismert befogadó színházban a nemzetközi előadó-művészeti élet fontos szereplői fordulnak meg. Szabó Réka, a társulat vezetője a Balassi Intézet meghívására az Abrons Arts Centerben, New Yorkban egy vetítéssel kísért beszélgetésen is részt vesz majd.

A két darabból álló, egyszerre drámai, humoros és személyes előadás nagyszínpadi verziójában az est második részét az alkotók a mozdulatokra reagáló, real-time videótechnikával gondolták újra.

 

A produkciót az amerikai debütálás előtt egy alkalommal az Átrium Film-Színház közönsége is láthatja Apropó 2.0 – az amerikai turné „első állomása” az Átriumban címmel. Az előadás bemutatásában közreműködő partner a Nemzeti Táncszínház.

Az est első darabja, az Ez mind én leszek egykor. Szabó Réka szólójában egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nő és az öregasszony. Az előadó arra keresi a választ, hogy ki tudsz-e jutni a toronyból, amelybe 44 éves korodra zártad magad?

 


A Nem emlékszem, hogy így neveltek volna szubjektív leltár, amelyben a társulat tagjai 7 évenkénti, valós és fiktív emlékeiket gyűjtötték össze egészen az elképzelt 77 éves korig. Az előadás a holland Space Theatre alapítója, Ardai Petra workshopja alapján készült.

 

 

Az előadásban a Tünet Együttes alkotótársai Korai Zsolt, vizuális művész és Papp Gábor, programozó, mindketten a hazai real-time videó technológia élvonalbeli képviselői. A Tünet Együttes közönsége már a Nincs ott semmi avagy alszanak-e nappal az álmok című előadásban is találkozhatott az interaktív videotechnikával, amely segítségével a táncosok kapcsolatba léptek a vetített képpel. Az előadást a The Place-ben, Londonban is nagy sikerrel játszották, és a The Guardian kritikusa is elismeréssel nyilatkozott róla.

 

Az Apropó 2.0

2014. szeptember 29. (hétfő) 20:00

 

 

Átrium Film-Színház (1024 Budapest, Margit krt. 55.)

 

„(…) a Tünet Együttes a legszerethetőbb honi tánctársulat.” (Horeczky Krisztina, Népszabadság)

„Rendkívüli.” (Luke Jennings, The Guardian)

 

Alkotó-előadók: Szabó Réka, Cuhorka Emese, Gőz István, Szász Dániel

Fény és tér: Szirtes Attila

Jelmez: Szűcs Edit

Smink: Károlyi Balázs

Maszk: Haraszti Janka

Interaktív technológia: Karcis Gábor, Korai Zsolt, Papp Gábor

Külön köszönet: Földesi Bence, Furulyás Dóra

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Trafó Kortárs Művészetek Háza, MU Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, SÍN Kulturális Központ

http://tunetegyuttes.hu

 

 

süti beállítások módosítása