Jól halad a Barlangszínház felújítása - 2 milliárdot költenek rá

Időarányosan halad a kivitelező a felújítással a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban, amelyben 2015 májusában már előadást fognak tartani – jelentette ki Fodor Tamás hétfőn, az építési terület bejárásán.

Sopron polgármestere emlékeztetett arra, hogy a 2011 augusztusában lezárt barlangszínházban és a 2011 november végén lezárt kőfejtőben 2013 augusztusában kezdődött a mintegy kétmilliárd forintos beruházás.

 

barlangszinhaz


Fodor Tamás az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a kivitelező tartja a közbeszerzési eljárásokban szereplő határidőt, így a barlangszínházban idén decemberben befejezik az építőmesteri munkákat. Ezután következik a berendezések építése, többek közt a 756 fős nézőtér fűthető székeinek elhelyezése, valamint a színpad hang-, fény- és informatikai rendszerének beszerelése. Ezekkel a munkákkal jövő áprilisban végeznek.


A barlangszínház építésével párhuzamosan alakítják ki a múzeumi részt, ahol a 15 millió évvel ezelőtti miocén korszakot, a fertőrákosi mészkő kialakulását mutatják be tárolók, hang- és fénytechnika segítségével.  Emellett tanösvényt és fogadóépületet építenek, parkolót alakítanak ki.


Az építést az Európai Unió 1,3 milliárd forinttal támogatja, a soproni önkormányzat a korábban 245 millió forintról 317 millió forintra növelte önrészét, a kormány pedig 2013 nyarán döntött arról, hogy 402 millió forinttal járul hozzá a felújítás költségeihez.

 

süti beállítások módosítása