A miskolci Rómeó és Júlia balett a MÜPÁ-ba érkezik

Október 4-én a Nemzeti Táncszínház meghívására Budapesten, a művészeti élet központjában, a Művészetek Palotájában lép fel a Miskolci Balett.

Hat beugróval:

 

Shakespeare klasszikus szerelmi történetét, a Rómeó és Júliát láthatja a nagyérdemű, amely Kulcsár Noémi koreográfiája, Csajkovszkij zenéjére, a Rómeó és Júlia nyitányfantáziára.

 

Az előadás felteszi a kérdést: mi a különbség szeretet és szerelem között? A testi és a lelki vágy között? Kibékíthető-e az ellentét test és lélek között, vagy mindörökre állóháborúnak kell dúlnia közöttük? A két gyűlölködő veronai család leánya és fia között legendás szerelem szövődik - lehetetlen szerelem, amely mindkettejük végét jelenti majd.

 

Az előadás érdekessége, hogy szeptemberben 6 új tag érkezett a Miskolci Baletthez, így nekik egy hónapuk volt arra, hogy beugorjanak az előadásba, megtanulják a koreográfiát úgy, hogy közben készültek a Hamupipőke bemutatójára is.

 

A tavalyi évadban bemutatott előadást számos pozitív kritikával illette a szakma, ezekkel ajánlja az előadást weboldalán a Művészetek Palotája is.

 

Kritikus szemmel a produkcióról:

 

"A koreográfia meghatározó eleme az a kettősség, amely a két főszereplő, a Papp Bálint és Tokai Rita által táncolt Rómeó és Júlia gyermeki játékossága, egymásra találásuk öröme és a körülöttük folyton ott köröző fekete ruhás alak, a Halál között fennáll." (Turbuly Lilla, Szinhaz.net)


"Szinte észrevétlenül kúszunk át a cselekménnyel a fényből a sötétség birodalmába: Csajkovszkij áradó muzsikáját karcos, sánta ritmusú elektronikus dallamok váltják, a fények eltompulnak, a mozdulatok és a lélegzetek kapkodóbbá válnak. Az eddig tapasztalt játékosság és humor eltűnik: az éjszaka titokzatos tartományába kerülünk, ahol minden sokkal tompább és kiismerhetetlenebb." (Hercsel Adél, 7óra7)

 

romeo julia

 

RÓMEÓ ÉS JÚLIA

balett

 P. I. Csajkovszkij zenéjére

 

 

Rómeó  PAPP BÁLINT 

Júlia     TOKAI RITA 

Capulet  SEBESTÉNY CSABA

Capuletné   CATHERINE MOORE

Tybalt  MURESAN AURÉL 

Dajka  KOCSIS ANDREA 

Mercutio  LUKÁCS ÁDÁM 

Paris     MAURER MILÁN

Benvolio  SZABÓ LEVENTE 

Lőrinc barát   FŰZI ATTILA 

Verona hercege  GÁL LÓRÁNT

Mab  BOCSI ESZTER 

 

Barátnők, bálozók: MOHAI CINTIA, SZELES VIKTÓRIA, SZŰCS BOGLÁRKA

 

Díszlettervező: BOZÓKI MARA

Jelmeztervező: BOZÓKI MARA

Dramaturg: CSEH DÁVID

Koreográfus asszisztens: FŰZI ATTILA

Ügyelő: LICHTENSTEIN PÁL, VARGA RENÁTA

 

 

Koreográfus-rendező:

KULCSÁR NOÉMI

 

 

 

süti beállítások módosítása